23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

H Tesla ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του Master Plan Part 3, η Tesla έδωσε σήμερα μερικές πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με αυτό και τα μελλοντικά της σχέδια.
Η Tesla δημοσιοποίησε το σχετικό έγγραφο στο site της, με αυτό να είναι αρκετά μακροσκελές και με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, και μεταξύ άλλων αναγράφονται οι εκτιμήσεις και οι μελέτες της αμερικάνικης εταιρίας για την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

Επιπλέον, το έγγραφο περιγράφει επιγραμματικά μερικά στοιχεία για τα μοντέλα που θα βγάλει στην αγορά η Tesla. Το πρώτο, και ίσως πιο σημαντικό, είναι ένα μοντέλο που η εταιρία του Elon Musk το κατατάσσει στην compact κατηγορία, και πιθανότητα αφορά το φημολογούμενο και πολυαναμενόμενο Model 2 ή όπως ονομαστεί, με τιμή εκκίνησης τα 35.000 δολάρια.
Αυτό θα φέρει μπαταρία τεχνολογίας LFP (λιθίου φωσφορικού σιδήρου) με χωρητικότητα 53 kWh, με την Tesla να προβλέπει ότι το compact ηλεκτρικό της μοντέλο θα μπορεί να φτάσει τις 42 εκατομμύρια πωλήσεις, νούμερο σχεδόν διπλάσιο από τις εκτιμώμενες πωλήσεις των Model 3 και Model Y, χωρίς να γίνεται γνωστό το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες πωλήσεις.

Αφήνοντας στην άκρη το προαναφερθέν μοντέλο, η Tesla ετοιμάζει ένα ακόμα, το οποίο θα είναι ένα επαγγελματικό/επιβατικό van με μπαταρία τεχνολογίας High Nickel, χωρητικότητας 100 kWh. Η τελευταία θα διαθέτει καθόδους νικελίου μαγγανίου με ελάχιστο έως και μηδενικό κοβάλτιο, οι οποίες εξελίσσονται από την Tesla, από προμηθευτές της και από διάφορες ερευνητικές ομάδες. Η Tesla αναφέρει ότι το εν λόγω μοντέλο θα έχει δυνατότητα για 10 εκατομμύρια πωλήσεις.
Τέλος, το πλάνο της Tesla αναφέρει ένα ακόμα όχημα, το οποίο θα είναι λεωφορείο και θα φέρει, επίσης LFP μπαταρία, με χωρητικότητα 300 kWh, με την εταιρεία να εκτιμά ότι αυτό θα έχει δυνατότητα για 1 εκατομμύριο πωλήσεις.
Κλείνοντας, γίνεται γνωστό ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας του Cybertruck θα είναι 100 kWh, τεχνολογίας High Nickel, ενώ το Semi έχει δύο εκδόσεις, τη Light και τη Heavy με μπαταρίες 500 και 800 kWh, αντίστοιχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό