20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H Tesla επεκτείνει το “άνοιγμα” των Supercharger φορτιστών σε επιπλέον 5 χώρες της Ευρώπης για μη-Tesla κατόχους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα ιδιοκτησίας ενός μοντέλου της Tesla είναι η δυνατότητα χρήσης του αποκλειστικού δικτύου ταχυφορτιστών της για γρήγορη, εύκολη και φθηνή φόρτιση.
Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2021 η Tesla “άνοιξε” στην Ολλανδία πιλοτικά το δίκτυο των Superchargers για όλους τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι όλοι οι Superchargers σταθμοί της στην Ολλανδία είναι πλέον “ανοιχτοί” για όσους οδηγούν ένα μη-Tesla αυτοκίνητο.

Με το πιλοτικό “άνοιγμα” στην Ολλανδία να κρίνεται επιτυχημένο, ακολούθησε η Γαλλία και η Νορβηγία, και σήμερα γίνεται γνωστό ότι προστέθηκαν άλλες πέντε χώρες. Αυτές είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Tesla δεν “ανοίγει” αμέσως όλους τους Supercharger σταθμούς σε αυτές τις χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Tesla κάνει -αρχικά- διαθέσιμους 15 Supercharger σταθμούς με 158 φορτιστές σε όλη την επικράτεια για κατόχους ηλεκτρικών άλλων μαρκών. Οι 15 τοποθεσίες των σταθμών είναι: Aberystwyth, Adderstone, Aviemore, Banbury, Birmingham St Andrews, Cardiff, Dundee, Flint, Folkestone Eurotunnel, Grays, Manchester Trafford Centre, Thetford, Trumpington, Uxbridge και Wokingham.
Στο Βέλγιο, οι μη-Tesla κάτοχοι θα μπορούν να φορτίσουν σε 9 σημεία, από τα συνολικά 14.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό