16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

H SsangYong παρουσιάζει το Torres

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα να ταλανίζουν την SsangYong, ωστόσο η κορεάτικη εταιρία δεν μένει άπραγη παρουσιάζοντας επίσημα το ολοκαίνουργιο Torres στην Κορέα. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο μέλος της SUV γκάμας της, με το Torres να τοποθετείται ανάμεσα στο Korando και το Rexton, και χαρακτηρίζεται από την off-road εμφάνισή του.

Το Torres είναι το πρώτο μοντέλο που αντικατοπτρίζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας Powered by Toughness, διατηρώντας παράλληλα τα διακριτικά και αυθεντικά SUV χαρακτηριστικά της SsangYong.
Το όνομα Torres εμπνεύστηκε από τη θέα του εθνικού πάρκου Torres del Paine στην Παταγονία. Το πάρκο χαρακτηρίστηκε ως Παγκόσμιο Απόθεμα Βιόσφαιρας από την UNESCO το 1978 και είναι γνωστό για τα υπέροχα βουνά, τους παγετώνες, τις λίμνες και τα ποτάμια του.

Η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου τονίζει τον σκληρό του χαρακτήρα, αλλά το Torres είναι ένα σύγχρονο SUV, βασισμένο στην ξεχωριστή σχεδιαστική κληρονομιά της εταιρίας.
Το μπροστινό μέρος του Torres διαθέτει μια κάθετη μάσκα που δίνει την αίσθηση μιας σκληρής και στιβαρής εμφάνισης, ενώ η πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών συνεχίζει αυτό το θέμα με μια κλασική εμφάνιση εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με ζάντες 17, 18 ή 20 ιντσών.

Προχωρώντας στο εσωτερικό, βρίσκουμε έναν επιμήκη ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το infotainment και άλλη μια οθόνη αφής 8 ιντσών για τα χειριστήρια κλιματισμού. Το τετράκτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος έχει πολλά ενσωματωμένα κουμπιά, ενώ το ταμπλό, οι πόρτες και η κεντρική κονσόλα διαθέτουν μεταλλικές πινελιές, που δημιουργούν αντίθεση με τις δερμάτινες επενδύσεις.
Σύμφωνα με τη SsangYong, το Torres έχει 703 λίτρα χώρου αποσκευών στη πενταθέσια διαμόρφωση, τα οποία φτάνουν στα 1.662 λίτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ατμοσφαιρικό φωτισμό, έξι ηχεία, τέσσερις θύρες USB, αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, επτά αερόσακους και όλα τα στοιχεία του ADAS.

Μηχανικά, η SsangYong αναφέρει μόνο πως το Torres θα κινείται με έναν T-GDI κινητήρα, ο οποίος πιθανότατα είναι ο ίδιος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων που κινεί το Korando, και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, αλλά προαιρετικά υπάρχει σύστημα τετρακίνησης.
Στην Κορέα, το SsangYong Torres είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία με τιμές που κυμαίνονται από 26.900.000 γουόν (€19.949) έως 30.400.000 γουόν (€22.530). Για την ευρωπαϊκή αγορά, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Torres, θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό