16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Mahindra εκθέτει την SsangYong εν μέσω κρίσης κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Tον Φεβρουάριο του 2011 η Mahindra & Mahindra, μια από παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ινδίας, αγόρασε το 70% των μετοχών της SsangYong, με τον Ινδικό όμιλο να αυξάνει στο 74,65% το ποσοστό συμμετοχής της στην Κορεάτικη εταιρία, τον Ιανουάριο του 2019.
Σήμερα, όμως, το διοικητικό συμβούλιο της Mahindra αποφάσισε να σταματήσει την χρηματοδότηση στην κορεατική SsangYong, καθώς προσπαθεί -όπως και όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως- να εξοικονομήσει χρήματα σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

H Mahindra ζήτησε ακόμη από την κορεατική μάρκα να αναζητήσει άλλα μέσα χρηματοδότησης, καθώς οι περιορισμοί του Co-19 στην Ινδία οδήγησαν σε τεράστια μείωση των εσόδων της. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται λιγότερο από δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Mahindra ότι θα επενδύσει 423 εκατομμύρια δολάρια στην SsangYong, σε μια προσπάθεια της να την κάνει επικερδής μέχρι το 2022.
Τέλος, η ινδική εταιρεία είναι πρόθυμη να εξετάσει να δώσει 40 δισεκατομμύρια won (€30,3 εκατομμύρια) κατά τους επόμενους τρεις μήνες, προκειμένου να βοηθήσει την SsangYong να συνεχίσει τις δραστηριότητές της, ενώ αυτή αναζητά εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό