16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H Mercedes θέλει και τη VW στη Φόρμουλα 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά με τους καινούργιους κανονισμούς και την διαφορετική αεροδυναμική, έχουν ήδη προκαλέσει αρκετή αναστάτωση στις ομάδες και μεγάλες προσδοκίες για αύξηση του θεάματος και των προσπεράσεων.
Όμως στην FIA ήδη συζητούν το ενδεχόμενο να γίνουν πιο απλοί και πιο οικονομικοί οι υβριδικοί κινητήρες, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι μικρότερες ομάδες στο να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως επέτρεπε σε κάποιες άλλες μεγάλες εταιρίες να μπουν στο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα ο Toto Wolff δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα ήθελε να δει και την VW μέσα στην Formula 1 τα επόμενα χρόνια.
Αυτό δεν ειπώθηκε τυχαία αφού εκπρόσωποι της VW βρέθηκαν πρόσφατα σε συνάντηση για το μέλλον των κινητήρων της F1 και την χρήση συνθετικών καυσίμων. Στα οποία η Porsche έχει μπει στα βαθιά υποστηρίζοντας πως τα eFuels θα μπορούσαν να σώσουν τους κινητήρες καύσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη νέα χρονιά, τα μονοθέσια θα αυξήσουν την αναλογία βιοκαύσιμων στο 10%, και στόχος είναι να λειτουργούν με νέα συνθετικά καύσιμα μέχρι το 2030.
Νωρίτερα το VW Group θα μπορούσε να μπει με εργοστασιακή ομάδα στο πρωτάθλημα με τα σήματα της Volkswagen, της Porsche ή της Audi, αλλά όχι με των Seat και Skoda.
Mercedes-Benz, Motorsport Kick-off 2016, Fellbach, Heilige Hallen, F1, Toto Wolff Mercedes-Benz, Motorsport Kickoff 2016, Fellbach, Hallowed Halls, F1, Toto Wolff
Η FIA θέλει να απλοποιήσει τους υβριδικούς κινητήρες που ξεκίνησαν το 2014. Πάντως από το τέλος του 2021, η Honda φεύγει από την F1 και θα μείνουν μόνο τρεις κατασκευαστές κινητήρων (Mercedes, Ferrari, Renault) με την Red Bull να φτιάχνει τους δικούς της κινητήρες με την βοήθεια της Honda.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό