31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

H Lexus κατοχύρωσε το όνομα NX450+ για το πρώτο PHEV μοντέλο της

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέχρι το 2021 η Lexus και η Toyota θα παρουσιάσουν τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως και μια σειρά νέων plug-in υβριδικών μοντέλων. Πρόσφατη καταχώρηση στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι διέρρευσε το όνομα του πρώτου PHEV της premium ιαπωνικής εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Lexus κατοχύρωσε το όνομα NX450h+, κάτι που δείχνει ότι το NX θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα αποκτήσει plug-in υβριδικό σύνολο. Αυτό θα προέρχεται από το νέο RAV4 Plug-in Hybrid, το οποίο φορά τον 2,5-λίτρων Hybrid Dynamic Force κινητήρα, που συναντάμε και στην “απλή” υβριδική έκδοση RAV4 Hybrid, ο οποίος αποδίδει 178 άλογα και 228 Nm ροπής.
Ωστόσο, συνδυάζεται με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα που μαζί με τον κινητήρα βενζίνης αποδίδουν συνδυαστικά 306 άλογα (225 kW), κάτι που το καθιστά το ισχυρότερο RAV4 που κατασκευάστηκε ποτέ, ξεπερνώντας τα 222 άλογα του RAV4 Hybrid.

Το RAV4 Plug-in Hybrid διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17.8 kWh (από τα οποία τα 16 kWh είναι εκμεταλλεύσιμα), και του προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 65 χιλιομέτρων, με το τετρακίνητο αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του με ταχύτητες έως 135 χλμ/ώρα.
Τέλος, η Lexus κατοχύρωσε και το όνομα NX350h.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό