19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

H Embraer μας δείχνει πως φαντάζεται το μέλλον των μετακινήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν γνωρίζεις τα βασικά από τον μαγικό κόσμο της αεροπλοΐας, θα ξέρεις ότι η Embraer είναι μια μεγάλη βραζιλιάνικη εταιρία με έτος ίδρυσης το 1969, που παράγει εμπορικά, στρατιωτικά, ιδιωτικά και γεωργικά αεροσκάφη, ενώ παρέχει και αεροναυτικές υπηρεσίες.

Έχοντας γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας της, η εταιρία παρουσιάζει μια εναλλακτική πρόταση για το όραμα των ιπτάμενων αυτοκινήτων του μέλλοντος. Το concept της EmbraerΧ ονομάζεται Pulse και αποτελείται από δύο μέρη.

Πιο συγκεκριμένα, το Pulse eVTOL είναι ένα αεροταξί, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πλήρως αυτόματα τους επιβάτες του στον τελικό τους προορισμό. Όταν το eVTOL πατήσει στο έδαφος, τότε η καμπίνα του “γλιστρά” και προσαρμόζεται στην πλατφόρμα ενός ηλεκτρικού οχήματος, έτσι ώστε οι επιβάτες να φτάσουν στην πόρτα του τελικού τους προορισμού και πάλι με τη χρήση αυτόνομης τεχνολογίας, που λαμβάνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Με το Pulse eVTOL concept η Embraer φαντάζεται πως θα είναι οι μετακινήσεις μας στα επόμενα 50 χρόνια, οι οποίες σήμερα θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν σε μια ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό