18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρθενική πτήση για το ιπτάμενο όχημα της XPeng στο Ντουμπάι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η XPeng πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια πτήση του X2 στον ουρανό του Ντουμπάι, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι (DCAA) χορήγησε την ειδική πτητική άδεια στο eVTOL. Η πτήση επίδειξης πραγματοποιήθηκε κατά την ημέρα έναρξης της έκθεσης τεχνολογίας GITEX Global στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι, με το X2 να πετά χωρίς άνθρωπο-χειριστή μέσα σε αυτό.
Το όχημα έχει κατασκευαστεί από την Xpeng Aeroht, το τμήμα αερομεταφορών της εταιρείας, με το X2 να είναι ένα ιπτάμενο διθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα που θα επιτρέπει στους επιβάτες του να δουν με μοναδικό τρόπο τα αξιοθέατα της πόλης της Μέσης Ανατολής, η οποία εξελίσσεται σε ένα φουτουριστικό προορισμό.

Το X2 βρίσκεται στην πέμπτη γενιά του και υιοθετεί ένα κλειστό πιλοτήριο, με το όχημα να είναι κατασκευασμένο σχεδόν αποκλειστικά από ανθρακονήματα. Η XPeng το έχει εξοπλίσει με χειροκίνητες και αυτόνομες λειτουργίες πτήσης, με το X2 να μπορεί να πετά σε ύψος περίπου 1.000 μέτρων από το έδαφος. Ωστόσο, αναμένεται να πετά σε ύψος περίπου 100 μέτρων για να μπορούν οι επιβάτες να απολαύσουν την θέα και τα αξιοθέατα του Ντουμπάι.
Το Χ2 θα κινείται με ταχύτητα περίπου 130 χλμ./ώρα αλλά έχει μικρή αυτονομία, καθώς μπορεί να πετά για 35 λεπτά. Μελλοντικά, το όχημα αναμένεται να έχει μεγαλύτερη αυτονομία. Τέλος, το Χ2 είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί και για παροχή υπηρεσιών σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, για την γρήγορη μεταφορά ενός ασθενή σε νοσοκομείο κ.α.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό