18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

H BMW ξεκίνησε την παραγωγή κυψελών καυσίμου για το υδρογονοκίνητου BMW iX5

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW εγκαινίασε την παραγωγή συστημάτων κυψελών καυσίμου στο εργοστάσιο της στο Μόναχο, τα οποία θα εξοπλίζουν την iX5 Hydrogen. Το υδρογονοκίνητο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό σε όλο τον κόσμο από τα τέλη της χρονιάς για σκοπούς δοκιμής και επίδειξης.1Ο συνδυασμός κυψέλης καυσίμου και μπαταρίας υψηλής απόδοσης θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας προσθέτοντας μία νέα μορφή συστήματος κίνησης για την πολυτελή κατηγορία. Αυτή η τεχνολογία είναι ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της iX5 Hydrogen, με την απόδοση του να του να είναι 170 ίππους.2Διάβασε ακόμα

Υδρογονοκίνητη BMW X5 το 2022

Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που υιοθετεί την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive και μία μπαταρία υψηλής απόδοσης, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτό το όχημα, ώστε να μπορεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης να αποδίδει 374 ίππους. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το σύστημα μετάδοσης κίνησης -που αποτελείται από δύο δεξαμενές υδρογόνου, την κυψέλη καυσίμου και τον ηλεκτροκινητήρα- στην υπάρχουσα πλατφόρμα της X5.Ο ανεφοδιασμός των δύο δεξαμενών υδρογόνου 700 bar χωρητικότητας 6 κιλών, γίνεται μέσα σε λιγότερο από 4 λεπτά, με την BMW να δηλώνει πως η μπαταρία φορτίζει τόσο από την κυψέλη καυσίμου, όσο και από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.
Να σημειωθεί πως το όχημα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, αφού “παράγει” μόνο υδρατμούς, ενώ το σημαντικό πλεονέκτημα των υδρογονοκίνητων μοντέλων είναι ότι η αυτονομία τους είναι σταθερή, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και θερμοκρασιών περιβάλλοντος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό