21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H οικογένεια που αναπαράγεται μόνο με αιμομιξία

Ειδήσεις Ελλάδα

O Larry Whittaker, μέλος της πιο ενδογενούς οικογένειας των ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 67 ετών. Οι Whittakers είναι μια από τις πιο γνωστές οικογένειες στην Αμερική, λόγω του ιστορικού της αιμομιξίας που τη διέπει. Τα γενετικά ελαττώματα που εμφανίζουν αρκετά μέλη της οικογένειας από τη Δυτική Βιρτζίνια, είναι παραπάνω από εμφανή. Επικοινωνούν, μάλιστα μέσω γρυλισμάτων και γαβγισμάτων αντί να χρησιμοποιούν λέξεις.

Larry Whittaker, a member of America’s most inbred family, has died aged 67. The Whittakers are one of the most well-known families in America due to their complicated history with inbreeding. pic.twitter.com/am2lw1Lsm7

— Daily Mail Online (@MailOnline) March 21, 2024

Ο φωτογράφος Mark Laita καταγράφει τη ζωή της οικογένειας από το 2020 και μοιράστηκε σήμερα Πέμπτη (21/3) τα δυσάρεστα νέα στο YouTube. Πιστεύει ότι ο Larry πέθανε από καρδιακή προσβολή την περασμένη εβδομάδα, με τον θάνατό του να λογίζεται ως ένα «καταστροφικό σοκ» για την οικογένεια.

Στο βίντεο ο φωτογράφος αναφέρει: «Υπάρχουν κάποια νέα για την οικογένεια Whittaker. Δυστυχώς, ο Larry πέθανε την περασμένη εβδομάδα. Νομίζω ότι έπαθε καρδιακή προσβολή».

«Ο Larry ήταν πάντα ένας σπουδαίος τύπος για μένα. Ήταν πάντα πολύ καλός. Θα μας λείψει πολύ. Θα είναι δύσκολο για την Betty τώρα», προσθέτει.

Οι αντιδράσεις για τον θάνατο του Larry

Στο αφιέρωμα, ένας χρήστης του YouTube έγραψε: «Λυπάμαι τόσο πολύ για την οικογένεια Whittaker! Μαρκ σας ευχαριστώ για την αγάπη και την καλοσύνη σας σε αυτήν την οικογένεια. RIP Larry».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι:

«Λυπάμαι πολύ που έμαθα για τον θάνατο του Larry. Προσεύχομαι για την οικογένεια Whittaker. Σε ευχαριστώ Mark για όλη την αγάπη και την υποστήριξή σου σε όλους!»

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους Whittakers για την απώλειά τους. RIP Larry».

«Λυπάμαι πολύ που έμαθα για τον θάνατο του Larry. Είμαι τόσο χαρούμενος που ξέρω ότι νοιαζόταν πραγματικά για τα αδέλφια του! Στέλνω όλη μου την αγάπη στην οικογένεια!»

Το «δέντρο» της αιμομιξίας

Η οικογένεια ζούσε στο χωριό Odd στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια, 120 χιλιόμετρα μακριά από το Charleston. Η αιμομιξία των Wittaker ξεκίνησε από τους δίδυμους αδελφούς, Henry και John, των οποίων τα παιδιά παντρεύτηκαν και συνέχισαν κάνοντας τους δικούς τους απογόνους.

Ο Harry και η σύζυγός του Sally είχαν επτά παιδιά μαζί, συμπεριλαμβανομένου του John Isom Whittaker, ο οποίος γεννήθηκε το 1882. Ο John ερωτεύτηκε την Ada Rigg, την πρώτη του ξαδέρφη, και απέκτησε εννέα παιδιά μαζί της, ανάμεσα τους και η κόρη του,  Gracie Irene Whittaker, που ήρθε στον κόσμο το 1920.

Όταν εκείνη μεγάλωσε παντρεύτηκε τον δεύτερο ξάδερφό της, John Emory Whittaker το 1935, και απέκτησε 15 παιδιά. Δυστυχώς, πολλά από τα παιδιά τους γεννήθηκαν με σοβαρές σωματικές και ψυχικές αναπηρίες, που πιστεύεται ότι ήταν αποτέλεσμα της αιμομιξίας.

Το μεγαλύτερο παιδί τους, η Aileen, πέθανε τον Ιούνιο του 1997 μετά από καρδιακή προσβολή, ενώ ο μεγαλύτερος γιος τους Emery πέθανε από πνευμονία έναν μήνα μετά τη γέννησή του, το 1938.

Σήμερα, η Betty, η οποία γεννήθηκε το 1952, έχει γίνει επικεφαλής της οικογένειας αφού υποσχέθηκε στη μητέρα της ότι δεν θα παντρευόταν για να μπορέσει να φροντίσει τα 14 αδέλφια της.

Ο ρόλος του φωτογράφου

Καταγράφοντας τη ζωή τους στο Odd, ο φωτογράφος Mark προσκλήθηκε στο σπίτι τους και μίλησε στην οικογένεια για την καθημερινή ζωή και την κληρονομιά τους. Όταν ρωτούσε για τους γονείς τους, η Betty δεν έλεγε αν ήταν συγγενείς, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε ότι η μαμά και ο μπαμπάς της είναι πρώτα ξαδέρφια.

Τα αδέρφια της, Ray και Lorene, ήταν και τα δύο φαινομενικά ανίκανα να επικοινωνήσουν μέσω λέξεων. Αντ’ αυτού, χρησιμοποίησαν γρυλίσματα, γαβγίσματα και κινήσεις για να εκφραστούν. Ωστόσο, φαινόταν να καταλαβαίνουν τι ζητούσε ο φωτογράφος χωρίς καμία δυσκολία.

Παραδέχτηκε ότι ο γιος της Lorene, Timmy, γεννήθηκε το 1979 ως αποτέλεσμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν άγνωστο άνδρα. Μιλώντας για την οικογένεια, ένας συγγενής είπε: «Καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάς. Αν δεν τους αρέσει, αρχίζουν να φωνάζουν. Έτσι σε ενημερώνουν ότι δεν τους αρέσει η συζήτηση».

H «προστασία» από τους γείτονες

Ο Timmy είναι το μόνο μέλος της οικογένειας Whittaker που αποφοίτησε από το γυμνάσιο. Η οικογένεια προστατεύεται από τους γείτονές της, οι οποίοι δεν υποδέχονται ευγενικά τους ξένους όταν εμφανίζονται μπροστά στην πόρτα τους: Ένας θυμωμένος γείτονας είχε απειλήσει ακόμη και τον φωτογράφο Mark Laita όταν επισκέφτηκε την οικογένεια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό