20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Με τα χρόνια, η εταιρεία βελτίωσε την υπηρεσία VPN επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητά της σε περισσότερες αγορές και ομαδοποιώντας την με φθηνότερα προγράμματα One. Παρά την περιορισμένη περίπτωση χρήσης του, η πρόσβαση σε ένα δωρεάν απεριόριστο VPN με συνδρομή στο Google One ήταν μια καλή προσφορά.

Δυστυχώς, η εταιρεία τερματίζει οριστικά την υπηρεσία VPN “αργότερα φέτος” λόγω χαμηλής χρήσης.

Η Google έστειλε email στους συνδρομητές του Google One για να τους ενημερώσει σχετικά με αυτήν την αλλαγή. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφέρει ότι το VPN από το Google One θα καταργηθεί σταδιακά αργότερα εντός του έτους και δεν παρέχει πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Εάν διαθέτετε Pixel 7 ή νεότερο, μπορείτε να απολαμβάνετε δωρεάν VPN απευθείας μέσω των ρυθμίσεων Pixel αντί της εφαρμογής Google One VPN.

Σε μια δήλωση στο 9to5Google, ένας εκπρόσωπος της Google είπε ότι η εταιρεία καταργεί σταδιακά την υπηρεσία VPN από το Google One επειδή “οι άνθρωποι απλώς δεν τη χρησιμοποιούσαν”. Αντίθετα, η εταιρεία θα κατευθύνει πόρους προς τη βελτίωση άλλων δημοφιλών λειτουργιών του Google One. Και ίσως γι’ αυτό η Google δεν μειώνει τις τιμές συνδρομής του One παρά το γεγονός ότι αφαιρεί ένα από τα προνόμιά της.

Η δωρεάν υπηρεσία Pixel VPN θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη

Στο Pixel 7, η χρήση του Google One VPN προκαλεί την εμφάνιση μιας μόνιμης ειδοποίησης. Αυτό δεν συμβαίνει στη σειρά Pixel 8, καθώς διατίθεται με ενσωματωμένο VPN. Έτσι, μόλις το Pixel 7 και άλλες συμβατές συσκευές μεταβούν στην ενσωματωμένη ενσωμάτωση Pixel VPN, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τη μόνιμη ειδοποίηση VPN.

Η Google υποσχέθηκε ότι το Pixel VPN της θα ήταν διαθέσιμο για πέντε χρόνια όταν ανακοίνωσε την υπηρεσία μαζί με το Pixel 7 τον Οκτώβριο του 2022, επομένως δεν θα πρέπει να καταργηθεί σταδιακά σύντομα.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google ενημερώνει επίσης τους συνδρομητές του One σχετικά με τη διευρυμένη διαθεσιμότητα των premium εργαλείων επεξεργασίας των Φωτογραφιών Google, όπως το Magic Eraser και το Portrait Light και την κυκλοφορία της παρακολούθησης Dark web σε όλους τους κατάλληλους λογαριασμούς Google.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό