22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Google Lens: Μπορεί να σας πει ποια πάθηση δέρματος έχετε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε και αναθεώρησε ορισμένες λειτουργίες του Lens, μεταξύ των οποίων και την επιλογή να τραβήξετε μια φωτογραφία μιας πάθησης του δέρματος και να χρησιμοποιήσετε το Lens για να μάθετε τι θα μπορούσε να είναι. Ακόμα, θα σας βοηθά να περιγράψετε συνθήκες στο σώμα σας, όπως απώλεια μαλλιών ή σημάδια στα νύχια.

Η Google εξηγεί ότι πρέπει να βγάλετε μια φωτογραφία με την πάθηση του δέρματός σας και να την ανεβάσετε στο Lens ή να κατευθύνετε την κάμερα Lens στο σημείο. Στη συνέχεια, σας παρουσιάζεται ένας αριθμός πιθανών συνθηκών αντιστοίχισης, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε όταν πιστεύετε ότι αυτό που βλέπετε ταιριάζει. Η κάθε συνθήκη συνοδεύεται από εικόνες για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή.

Ακόμα, το Lens θα μπορεί να αναγνωρίσει περαιτέρω μέρη του σώματος, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να περιγράψετε προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το σώμα σας και να πάρετε μια πρώτη εκτίμηση του τι μπορεί να είναι προτού πάτε στον γιατρό σας.

Η Google είχε παρουσιάσει στο I/O 2021 ένα παρόμοιο εργαλείο ως εφαρμογή υγείας που ονομάζεται DermAssist. Σε αντίθεση με το Lens, το DermAssist επισημαίνεται ως επονομαζόμενη Ιατρική Συσκευή Κατηγορίας 1, πιστοποιημένη από την ΕΕ. Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι το DermAssist δεν είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, καθώς δεν ελέγχεται από τον FDA.

Να καταστεί σαφές ότι τόσο η νέα επιλογή Lens όσο και το DermAssist δεν αντικαθιστούν μια επίσκεψη σε γιατρό και παρέχουν μόνο πληροφορίες, αλλά όχι διάγνωση.

Η Google δεν έχει ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσει η νέα λειτουργία αλλά πιθανότατα θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό