18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Google: Αποχωρούν τα στελέχη της Fitbit, πολλές απολύσεις στον τομέα του AR

Ειδήσεις Ελλάδα

Χαμός στην Google με απολύσεις και αποχωρήσεις στελεχών.

Η αγορά της τεχνολογίας συνεχίσει να βρίσκεται σε αναστάτωση και η Google είναι η επόμενη μεγάλη εταιρεία του χώρου που προχωράει σε μαζικές απολύσεις.

Ο τομέας του hardware δέχεται ένα αρκετά σημαντικό χτύπημα, αφού η Google προχωράει σε απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων και κυρίως αυτών που εργάζονταν στον τομέα του AR (Επαυξημένη Πραγματικότητα).

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα 9to5Google, αποχωρούν ταυτόχρονα (μέσα σε αυτό το χαμό) και οι συνιδρυτές της Fitbit James Park και Eric Friedman, μαζί με πολλά κορυφαία στελέχη.

Η Google εξαγόρασε την Fitbit τον Νοέμβριο του 2019 έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκπρόσωποι της Google δήλωσαν στα ΜΜΕ πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους καταναλωτές που έχουν αποκτήσει κάποιο προϊόν Fitbit και να εξελίσσουν τα προϊόντα που εκμεταλλεύονται τις τεχνολογίες της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του AR, τα πράγματα μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένα, μετά και τις πρόσφατες αποχωρήσεις των επικεφαλής του τομέα και τον τερματισμό του Project Iris, που ήταν ένα καινοτόμο σετ γυαλιών AR.

Μάλιστα, ο συνιδρυτής της North, της εταιρείας AR γυαλιών που εξαγόρασε η Google το 2020, ανέφερε πέρσι τον Ιούνιο ότι έχει αποχωρήσει κι αυτός από τη θέση του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό