20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Frieze London 202: Η Gagosian παρουσιάζει τους «μυστικούς κήπους» του Χιρστ

Ειδήσεις Ελλάδα

Διασημότητες όπως η Florence Pugh, ο Stormzy και ο Rami Malek, αλλά και μεγάλοι συλλέκτες ήταν ανάμεσα στους VIP καλεσμένους της έκθεσης

Η Frieze London γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται χθες (11/10) και να ανοίγει η πιο διεθνής έκδοση της έκθεσης μέχρι τώρα, με 160 γκαλερί από περισσότερες από 40 χώρες, αλλά και ατομικές παρουσιάσεις που έχουν επιλεγεί από καλλιτέχνες όπως η Tracey Emin και ο Wolfgang Tillmans στο πλαίσιο ενός μοναδικού πρότζεκτ με τίτλο «Artist-to-Artist».

Στην έκθεση συμμετέχει και η γκαλερί Gagosian, στο περίπτερο της οποίας θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα νέα έργα του Damien Hirst, «Οι Μυστικοί Κήποι» (The Secret Gardens Paintings).

Τα έργα απεικονίζουν ζωηρό πράσινο και λουλούδια σε σκηνές της φύσης ντυμένα με πιτσιλιές χρώματος, τις οποίες ο Hirst έχει περιγράψει ως μια αίσθηση «γύρης, ή κάτι που μοιάζει με επίθεση στις αισθήσεις». Ωστόσο, η επίθεση μπορεί να μην είναι πάντα ένας εύστοχος χαρακτηρισμός. Στον «Κήπο της Ελπίδας», πολύχρωμες πιτσιλιές μπογιάς αιωρούνται σαν αιωρούμενα πέταλα και κομμάτια γρασιδιού.

monopoli.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό