23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Formula 1 2024 Μπαχρέιν Κατατακτήριες Δοκιμές: Ο Verstappen στην pole

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μax Verstappen της Red Bull Racing ξεκινά από την Pole Position στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ξεκινά από την καλύτερη θέση της εκκίνησης στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, μετά από μία δυνατή εμφάνιση. Ο Verstappen ήταν 0,228 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Charles Leclerc της Ferrari, που εκκινεί τον αγώνα δίπλα του (από τη δεύτερη θέση). Ο George Russell της Mercedes ξεκινά τρίτος (στη δεύτερη σειρά) έχοντας δίπλα του τον Carlos Sainz της Ferrari. Ο Lewis Hamilton της Mercedes ήταν μόλις ένατος, 0,225 δευτερόλεπτα πίσω από τον συναθλητή του Russell.

Φωτογ.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την πέμπτη θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Sergio Perez της Red Bull με έκτο τον Fernando Alonso της Aston Martin.Η διαφορά του Verstappen ήταν μικρότερη από ό,τι πολλοί περίμεναν, όμως ο Ολλανδός κατάφερε να ξεφύγει από τον Leclerc ο οποίος πρόλαβε και έβαλε καινούργιο σετ ελαστικών και πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Να σημειώσουμε πως ο Verstappen «έγραψε» τον χρόνο της pole position με ένα μεταχειρισμένο σετ ελαστικών.

Αν διατηρηθεί η παράδοση που θέλει την Red Bull καλύτερη στον αγώνα (από τις κατατακτήριες δοκιμές) η πρώτη νίκη της σεζόν θα έρθει εύκολα για τον Verstappen.

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό», είπε ο 26χρονος και πρόσθεσε. «Η πίστα έχει πολύ καλό κράτημα, αλλά με τον άνεμο ήταν αρκετά δύσκολο να συγκεντρωθώ στα πατήματα μου. Δεν περίμενα την pole γιατί τα ελαστικά είχαν φθορά Ήταν λίγο απροσδόκητο, αλλά ευτυχώς στις κατατακτήριες δοκιμές ένοιωσα το μονοθέσιο… κοντά μου και αισθάνθηκα χαρούμενος με την απόδοσή του. Στον αγώνα θα είμαστε όλοι πιο κοντά. Δείχνουμε καλά και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να έχουμε έναν δυνατό αγώνα».Πίσω από τον οδηγό της Red Bull η μάχη ήταν έντονη. Ο Leclerc ήταν μόλις 0,078 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Russell, με τον Sainz να απέχει μόλις 0,100”. Χαρακτηριστικό είναι πως οι 9 πρώτοι είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Ο Fernando Alonso οδήγησε την Aston Martin στην έκτη θέση, των κατακτήτριών δοκιμών μπροστά από το ζευγάρι της McLaren Lando Norris και Oscar Piastri, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton να πρέπει να συμβιβαστεί με την ένατη θέση της εκκίνησης .Ο Nico Hulkenberg εντυπωσίασε σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών για να φτάσει στο Q3 και να κλείσει τη δεκάδα, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα της Haas που είχε περάσει δύσκολες στιγμές κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό