18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Final Cut Pro: Αποκτά νέες δυνατότητες σε Mac και iPad

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple ανακοίνωσε επερχόμενες ενημερώσεις για το Final Cut Pro, με τις εφαρμογές για iPad και Mac να αποκτούν νέα χαρακτηριστικά που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα διευκολύνουν τις ροές εργασίας.

Το Final Cut Pro στο Mac θα ενημερωθεί με οργανωτικές βελτιώσεις, όπως η αυτόματη κύλιση του χρονοδιαγράμματος. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν τα κλιπ τους κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, με την προβολή να προσαρμόζεται με τη χρήση πλήκτρων συντόμευσης του πληκτρολογίου ή την επιλογή Ζουμ.

Η οργάνωση του χρονοδιαγράμματος θα είναι άμεση και θα είναι πιο εύκολο να διακρίνετε τα κλιπ ανά ρόλο με τη χρήση διακριτικών χρωμάτων. Η Apple προσθέτει επίσης εργαλεία για τον καθαρισμό περίπλοκων τμημάτων του χρονοδιαγράμματος και την λεπτομερή ρύθμιση των επεξεργασιών με τη συνδυασμένη χρήση επικαλυπτόμενων συνδεδεμένων κλιπ σε μια μοναδική συνδεδεμένη ιστορία.

Στα Mac με επεξεργαστές Apple silicon, η εξαγωγή έργων σε H.264 και HEVC θα είναι ταχύτερη από ποτέ, καθώς το Final Cut Pro μπορεί να στείλει τμήματα βίντεο στους διαθέσιμους μηχανισμούς μέσων για ταυτόχρονη επεξεργασία.

Στο iPad, η ενημερωμένη έκδοση του Final Cut Pro θα περιλαμβάνει δυνατότητες φωνητικού σχολιασμού που θα επιτρέπουν στους δημιουργούς να καταγράφουν αφηγήσεις και ήχο απευθείας στο χρονοδιάγραμμα με το iPad. Στη λειτουργία επαγγελματικής κάμερας, η σταθεροποίηση θα βελτιώνει το κουνημένο βίντεο για πιο ομαλή εικόνα, και υπάρχουν νέες επιλογές για τον συνδυασμό συνδεδεμένων κλιπ.

Η επεξεργασία επιταχύνεται μέσω νέων πλήκτρων συντόμευσης για τον φωνητικό σχολιασμό και την ομαδοποίηση κλιπ, ενώ υπάρχουν νέα προκαθορισμένα χρώματα και τίτλοι για τη ρύθμιση των χρωμάτων.

Οι νέες εκδόσεις του Final Cut Pro θα είναι διαθέσιμες στο App Store αργότερα αυτόν το μήνα και θα είναι δωρεάν για τους υπάρχοντες χρήστες. Το Final Cut Pro για Mac κοστίζει 300 δολάρια, ενώ το Final Cut Pro για iPad κοστίζει 4,99 δολάρια ανά μήνα ή 49 δολάρια ανά έτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό