20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Fed και Καζακστάν το βυθίζουν σε χαμηλά 3 μηνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο σφυροκόπημα δέχονται σήμερα τα κρυπτονομίσματα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις. 

Το σήμα για τη νέα πτώση έδωσε αρχικά η δημοσίευση των πρακτικών της Federal Reserve, που αποκάλυψε ότι η κεντρική τράπεζα θα αποσύρει ταχύτερα, από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, τα στηρίγματά της στην οικονομία.

Τις ρευστοποιήσεις όμως ενέτειναν οι δραματικές εξελίξεις στο Καζακστάν. Και τούτο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά «εξόρυξης» Bitcoin στον κόσμο, με μερίδιο 18%. Η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και η απόφαση του αυταρχικού προέδρου της χώρας να «ρίξει» το ίντερνετ τρόμαξαν τους επενδυτές. Υπολογίζεται ότι τραβώντας την πρίζα από τις τοπικές υπηρεσίες ίντερνετ ο Τοκάγιεφ έβγαλε offline και το 15% του παγκόσμιου δικτύου εξόρυξης Bitcoin, όπως αναφέρει το CNBC.    

Υπό τις συνθήκες αυτές το Bitcoin υποχώρησε ακόμη και κάτω από τα 41.000 δολάρια, έως και τα 40.749,90 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metric. Δεν ήταν το μόνο ψηφιακό νόμισμα που είδε τους επενδυτές να γυρίζουν την πλάτη. 

Το Ethereum καταγράφει απώλειες της τάξης του 6% σήμερα και το Solana υποχωρεί σχεδόν 7%. 

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό