22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ποιος Κασσελάκης; Όλα τα πυρά σε Βελόπουλο και στο «αυθαίρετο της ακροδεξιάς»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε σαράντα πέντε ημέρες πριν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου τρεις άξονες στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός από τον πήχη των ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία και τον ελιγμό να μην βάζει απέναντι του τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί εκείνος αναμετριέται με τα προβλήματα ενώ τον πολιτικό του αντίπαλο «τον έχουν επιλέξει οι πολίτες», ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής και για τον στόχο του στην προεκλογική περίοδο να γκρεμίσει το «αυθαίρετο», όπως το χαρακτήρισε της ακροδεξιάς πολυκατοικίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι έχει βάλει απέναντι του όλους τους «ενοίκους» της, που καθένας από αυτούς «εκπροσωπεί κάτι ακραίο», αλλά με την οξεία επίθεση στον Κυριάκο Βελόπουλο, ότι δεν θα του επιτρέψει να εκμεταλλευτεί τις ορφανές ψήφους των Σπαρτιατών, η τύχη των οποίων κρίνεται στο εκλογοδικείο, για πάρει το «ρετιρέ».

Γι’αυτό και ο Πρωθυπουργός δεν έμεινε μόνο στις βολές για τους «γιαλαντζί πατριώτες του γλυκού νερού». Μπορεί να μην ταύτισε τον Κυριάκο Βελόπουλο με τη βία, αλλά με τον «αέρα» των ιερών αποδοκιμασιών κατά του «κηρύγματος» από τη Βουλή για λιντσάρισμα των γαλάζιων βουλευτών στις εκκλησίες και τη διαφαινόμενη γεφύρωση του χάσματος με την ηγεσία της ιεραρχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επίδειξη δύναμης προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τον χριστιανισμό και την πίστη. Νομίζω ότι πήραν πολύ σκληρές αλλά, θα έλεγα, σωστές και τεκμηριωμένες απαντήσεις και από την ίδια την Εκκλησία», ήταν το καθαρό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει την Ελληνική Λύση να κάνει σημαία της και σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τη «Δεξιά του Κυρίου» και ξεκαθάρισε: «…Η εμπορευματοποίηση της χριστιανικής πίστης ωσάν να υπάρχει κάποιο -πώς να το πούμε;- «χριστιανόμετρο», το οποίο θα μπορεί να μετρά την ένταση της πίστης του καθενός για να μπει κάποιος σε μία εκκλησία, σε έναν ναό για να προσευχηθεί».

Ποιος Κασσελάκης; Όλα τα πυρά στον Βελόπουλο…

Είχε προηγηθεί άλλωστε το μπαράζ με μύδρους κορυφαίων υπουργών, κατά του Κυριάκου Βελόπουλου , όπως του Μάκη Βορίδη στο Action24 για την παρουσία γαλάζιων βουλευτών στις εκκλησίες το Πάσχα, ότι «δεν θα ζητήσουμε την άδεια του κ. Βελόπουλου αλλά θα δει ότι προφανώς δεν υπάρχει κανένα θέμα γιατί η συντριπτική η απολύτως συντριπτική και των ιερέων και των πιστών δεν πρόκειται να ασκήσουν οποιαδήποτε βία αλλά και να ακολουθήσουν την προτροπή», αλλά και ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα «πληρώσει πολιτικά» την επένδυση στην τοξικότητα «με την απόρριψη της από το εκλογικό σώμα».

Σε ανάλογο ύφος και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος προειδοποίησε πως ο κ. Βελόπουλος θα έχει πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί εναντίον πολιτικών που θα βρεθούν στις Εκκλησίες το Πάσχα. 

«Ο κ. Βελόπουλος θα μπορούσε να πουλάει και το λάδι της βάφτισης του κ. Κασσελάκη», είπε στο Action 24 o υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. 

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να εξουδετερώσει, με στοχευμένες αναφορές, όπως εκείνη στα ζητήματα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που «γίνονται με τους όρους της Ελλάδας, όχι με τους όρους της Τουρκίας», θέλησε να αναδείξει πως η Νέα Δημοκρατία στη δύσκολη άσκηση, αποδεικνύει «με πράξεις» τον πατριωτισμό της. Για το εάν «μυρίζουν» οι ψήφοι των Σπαρτιατών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε στους προβολείς στο γεγονός ότι η κυβέρνηση βρέθηκε «απέναντι στους Σπαρτιάτες από την πρώτη στιγμή …με πράξεις, όχι με λόγια».

Από την άλλη όμως, απευθυνόμενος ευρύτερα στους πολίτες οι οποίοι, όπως ανέφερε «μπορεί να σκέφτονται να ψηφίσουν κάποιο κόμμα στα δεξιά μας γιατί μπορεί να αισθάνονται δυσαρεστημένοι με κάποιες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, και να τους ζητήσω να δούνε τη μεγάλη εικόνα, την πρόοδο την οποία επιτελέσει συνολικά η χώρα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης με συγκεκριμένα κοινά, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, θέλει να κλείσει και το μέτωπο με την Εκκλησία κάνοντας ένα σημαντικό και από κοινού βήμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο θα επισκεφθούν σήμερα εκκλησιαστικές δομές στο Δήλεσι. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό