21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp δεν θα δουν σύντομα end-to-end κρυπτογράφηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά τη σωρεία σκανδάλων και τη γενική κατακραυγή για την πολιτική που ακολουθεί στις messaging εφαρμογές της (και όχι μόνο), η Facebook δεν φαίνεται διατεθειμένη να επισπεύσει τις διαδικασίες για να φέρει την περίφημη end-to-end κρυπτογράφηση στις υπηρεσίες της.

Η εταιρεία είχε εξαγγείλει μέσα στο 2019 ότι σκοπεύει να προσθέσει E2E κρυπτογράφηση στα Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp, παρόλα αυτά, έχει δώσει προτεραιότητα κυρίως στην ενοποίηση των τριών πλατφορμών και όχι στην ιδιωτικότητα των χρηστών. Η Facebook το παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς με τη σημερινή ανακοίνωση της και σίγουρα αυτό δεν ακούγεται καθόλου καλό σε μια εποχή όπου όλοι οι ανταγωνιστές ποντάρουν στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην end-to-end κρυπτογράφηση για τα Messenger και Instagram Direct, είναι ένα μακροπρόθεσμο project που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν την έλευση του 2022. Επιπλέον, οι λειτουργίες ασφαλείας που έχουμε ήδη λανσάρει είναι σχεδιασμένες για να λειτουργούν πλήρως με την end-to-end κρυπτογράφηση και σκοπεύουμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν ισχυρότερη προστασία στις υπηρεσίες μας.

Θα περίμενε κανείς ότι η Facebook θα ήθελε να κλείσει στόματα προσφέροντας πιο γρήγορα από όλους την end-to-end κρυπτογράφηση, αλλά μοιάζει να καθυστερεί υπερβολικά πολύ για τα δεδομένα της. Είπαμε, μάλλον είναι άλλες οι προτεραιότητες της…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Facebook]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό