17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

EURO: Οκτώ «ξεχασμένοι» παίκτες που το… κατέκτησαν!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στο στοίχημα. Για παράδειγμα, η βετ365 βγάζει πάρα πολλές επιλογές σε κάθε ματς, και για παίκτες, κόρνερ, κάρτες και άλλα πολλά.

Κάποια στιγμή λοιπόν, θα πέσουν τα φώτα και για τους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν στο Euro 2020. Έτσι είναι, όταν τελειώνει μία καριέρα, η λάμψη πάει στους επόμενους και κάποιοι άλλοι μένουν με τις αναμνήσεις. 

Κι αν στις κατακτήσεις των Euro υπάρχουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, όπως ο Ζιντάν, ο Σέρχιο Ράμος, ο Φαν Μπάστεν, ο Πλατινί, ο Τσάβι, ο Ινιέστα και πολλοί άλλοι, υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι ναι μεν έχουν κατακτήσει το Euro, αλλά αυτό δεν έχει μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη του απλού φιλάθλου. Θα δούμε λοιπόν οκτώ περιπτώσεις Euro-κατακτητών που ίσως να μην τους θυμάστε καν, όχι τόσο σαν πρόσωπα ή ονόματα, αλλά ως παίκτες που είχαν ενεργό ρόλο στην κατάκτηση ενός Euro με τη χώρα τους.

Νικολά Ανελκά Μεγάλος στράικερ. Έλαμψε κυρίως στην Άρσεναλ, αλλά πέρασε από πολλές ομάδες. Πριν όμως καθιερωθεί από τον Αρσέν Βενγκέρ στους κανονιέρηδες του Βορείου Λονδίνου, ο Ανελκά είχε παίξει στο Euro του 2000. Ήταν τότε 21 ετών. Είχε παίξει σε πέντε ματς, στα τρία ως βασικός, δεν έπαιξε καθόλου στον τελικό. Για πολλά μπορεί να θυμόμαστε τον Ανελκά, για το Euro όμως μόνο οι πιο ψαγμένοι θα το θυμούνται.

Σάντι ΚαθόρλαΈχει δύο κατακτήσεις, το 2008 και το 2012. Το 2008 έπαιξε πέντε φορές, μόνο μία ως βασικός. Το 2012, ο εξαιρετικός αυτός μέσος χρησιμοποιήθηκε μόνο 18 λεπτά ως αλλαγή. Κι όμως έχει δύο τρόπαια στην προσωπική του συλλογή.

Φέλιξ ΜάγκατΟ άνθρωπος που έχει κρίνει ένα Πρωταθλητριών με την οβίδα του στο ΟΑΚΑ, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 80, το Αμβούργο κέρδισε στον τελικό τη Γιουβέντους. Το 1980, με το Euro να έχει εντελώς διαφορετική μορφή (με ομίλους και τετράδα στο τέλος), ο Μάγκατ έπαιξε μόνο στα δύο από τα τελευταία τέσσερα ματς, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε και στον τελικό κόντρα στο Βέλγιο.

Αντριέν ΣίλβαΗ μεταγραφή του από τη Σπόρτινγκ στη Λέστερ το 2017 δηλώθηκε με 14 δευτερόλεπτα καθυστέρηση κι έτσι έχασε το δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα του ομάδα μέχρι τις αρχές του 2018. Ήταν κάτι που κόστισε αρκετά στον Πορτογάλο. Πιο πολύ όμως τον θυμόμαστε γι’ αυτό παρά για τη συμμετοχή του στο Euro2016 και την κατάκτηση του τροπαίου με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Μάλιστα ήταν στην ενδεκάδα στη νίκη κόντρα στη Γαλλία στον τελικό της διοργάνωσης. 

Φερνάντο ΓιορέντεΤο 2010 πήγε στη Νότιο Αφρική ως back-up για τον Φερνάντο Τόρες. Έπαιξε μόλις 31 λεπτά και στέφθηκε πρωταθλητής Κόσμου. Ο υψηλόσωμος Βάσκος σέντερ φορ πήγε με τον ίδιο ρόλο στο Euro2012 και εκεί η Ισπανία ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο βάθρο. Η διαφορά όμως σε σχέση με το Μουντιάλ δύο χρόνια νωρίτερα, ήταν ότι αυτή τη φορά πήρε το τρόπαιο δίχως να αγωνιστεί, ούτε ένα δευτερόλεπτο. 

Ρουμπέν ντε λα ΡεντΑκόμη ένας Ισπανός σε αυτή την ιδιότυπη οκτάδα. Πολύ ιδιαίτερη η περίπτωσή του. Έπαιξε στην εθνική ομάδα της χώρας του μόλις τρεις φορές. Ήταν οι εμφανίσεις του στη Χετάφε που τον έφεραν στην εθνική για το Euro2008. Σε αυτό έπαιξε μία φορά στη νίκη με 2-1 επί της Ελλάδας, όπου σκόραρε και το πρώτο γκολ των φούριας ρόχας. Έκτοτε δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά στην εθνική, αλλά η ιστορία γράφει ότι έχει στη συλλογή του ένα Euro.

Ρικάρντο ΚαρβάλιοΜεσουρανούσε από το 2003 στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τεράστια καριέρα με Πόρτο και Τσέλσι και όπου άλλου έπαιξε τίμησε τη φανέλα, ήταν κάτι περισσότερο από πολύτιμος. Ο κεντρικός αμυντικός όμως με πληθώρα τίτλων σε ομαδικό επίπεδο δεν είχε κατακτήσει κάτι με την Πορτογαλία. Το έκανε λοιπόν το 2016. Βασικός και στα τρία ματς του ομίλου, έκτοτε όμως δεν έπαιξε σε κανένα από τα τέσσερα νοκ-άουτ. Τα χρόνια είχαν περάσει. Μετά τον τελικό αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με το μετάλλιο του Euro κρεμασμένο στον λαιμό του.

Ντάνι ΓκουίθαΗ λίστα κλείνει ξανά με Ισπανό. Ο Γκουίθα είναι μία περίπτωση τύπου Ρουμπέν ντε λα Ρεντ. Έπαιξε στην εθνική στο Euro 2008. Έδωσε την ασίστ στο γκολ του ντε λα Ρεντ, ενώ σκόραρε και κόντρα στη Ρωσία. Μόνο ο Βίγια τον πέρασε σε γκολ σε εκείνη τη διοργάνωση. Έκτοτε όμως η πορεία του πήρε την κατιούσα. Στον τελικό έπαιξε 12 λεπτά και έχει κι αυτός στο προσωπικό του παλμαρέ τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό