17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ecclestone: O Toto Wolff θα πάει στην Aston Martin

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν δύο μήνες, ο Lawrence Stroll αγόρασε το 16,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Aston Martin, και ταυτόχρονα ο Καναδός επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι η βρετανική εταιρία εγκαταλείπει το αγωνιστικό της project για την συμμετοχή με την Valkyrie στο WEC, καθώς θέλει να τρέξει ως εργοστασιακή ομάδα στην F1, στην θέση της Racing Point.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Stroll και το fund που διαχειρίζεται αύξησε τη συμμετοχή της στην Aston Martin στο 25%, καθώς η μετοχή της τελευταίας έχει βυθιστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο νέος κορωνοϊός.

Από την άλλη, ο Lawrence Stroll διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Toto Wolff και σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Bernie Ecclestone αποκάλυψε ότι οι μέρες του Wolff στην Mercedes-AMG F1 team είναι μετρημένες, καθώς πιστεύει ότι ο Αυστριακός θα πάει στην Aston Martin.

Οι συγκεκριμένες φήμες κυκλοφορούν αρκετούς μήνες και αρχικά υποστήριζαν πως Stroll και Wolff θα αγόραζαν την Mercedes F1 team, κάτι που φυσικά δεν έγινε. Ο Wolff δεν έχει ακόμη δεσμευτεί για το μέλλον του στη Mercedes, με τον πρώην supremo της F1, Bernie Ecclestone να δηλώνει:
Ο Toto Wolff έχει γίνει πιο φιλικός με τον Lawrence. Έχει το μυαλό για να κάνει τους σωστούς ανθρώπους φίλους του και νομίζω ότι είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να τον δούμε να πηγαίνει με τον Lawrence στην Aston Martin. Ο Lawrence έχει μερικούς ανθρώπους μαζί του και η ομάδα του έχει αγοράσει τον έλεγχο της εταιρίας, και υποθέτω ότι ο Toto θα μπορούσε να πάει εκεί ως διευθύνων σύμβουλος. Μπορεί να λειτουργήσει.

Αυτό που δεν λέει ο Ecclestone είναι πως αν ο Wolff πάει στην Aston Martin για να αναλάβει ρόλο στην εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων ή αν θα παίξει κάποιο ρόλο στην ομάδα της Formula 1. Τέλος, να σου θυμίσω ότι ο Wolff κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes-AMG F1, με το υπόλοιπο να ανήκει στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αν τελικά φύγει από την Mercedes ο Αυστριακός, γεννάτε το ερώτημα και για το μέλλον των οδηγών της Mercedes και κατ’επέκταση της συμμετοχής της ίδιας της γερμανικής ομάδας στην F1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό