23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Craig’s Closet»: Νέο γλυπτό στο AIDS Memorial Park της Νέας Υόρκης

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η ντουλάπα του Κρεγκ» είναι ένας προσωπικός εσωτερικός χώρος που διερευνά τις άυλες εμπειρίες και μνήμες που άφησε πίσω ο θάνατος από AIDS. 

Νέο γλυπτό έχει αποκτήσει το AIDS Memorial Park της Νέας Υόρκης. Στις 9 Ιουνίου, στις πρώτες μέρες του Pride Month, έγιναν στο πάρκο στο St. Vincent’s Triangle στο Γκρίνουιτς Βίλατζ τα αποκαλυπτήρια του έργου «Η ντουλάπα του Κρεγκ» του Jim Hodges, το οποίο θα παραμείνει εκεί έως τον Μάιο του 2024. 

Όντας αντίγραφο από γρανίτη και βαμμένο ορείχαλκο μιας ντουλάπας υπνοδωματίου την οποία έχει παγώσει ο χρόνος, το «Craig’s closet» είναι ένας προσωπικός εσωτερικός χώρος που έχει μεταφερθεί έξω και το οποίο διερευνά τις άυλες εμπειρίες και μνήμες που εμπεριέχονται σε υλικά αντικείμενα που έχουν αφεθεί πίσω: μακό και τζάκετ σε κρεμάστρες· γεμάτα συρτάρια και ράφια· στοίβες ανέγγιχτων βιβλίων και ντοσιέ· τσάντες και κουτιά που περιέχουν άγνωστους θησαυρούς. 

Το σοβαρό μαύρο χρώμα του έρχεται σε αντίθεση με το εντυπωσιακό λευκό του τριγωνικού μνημείου του πάρκ ου, μνημείου για 100.000 απώλειες λόγω AIDS, και την πρόσοψη του νοσοκομείου Lenox Health Greenwich Village που κρυφοκοιτάζει ανάμεσα από τα δέντρα πίσω. Ιδωμένο από μπροστά, το γλυπτό του Hodges απεικονίζει μια βαρυφορτωμένη ντουλάπα καλυμμένη με μαύρο χρώμα και γεμάτη λεπτομέρειες που κάθε μια αφηγείται μια ιστορία ενώ ιδωμένο από πίσω, φαίνεται ένας μονοχρωματικός τοίχος του οποίου οι μοναδικές λεπτομέρειες είναι το παιχνίδισμα ηλιόφωτος και σκιάς στην επιφάνειά του.

Το γλυπτό είναι αντίγραφο της ντουλάπας που ανήκε στον νεοϋορκέζο μουσικό Craig Ducote, με τον οποίο ο Hodges συζούσε έως τον θάνατό του το 2016.

«Η έμπνευση για ένα έργο από το μέρος που ήταν η ντουλάπα του Craig γεννήθηκε λίγο μετά τον θάνατο του Craig το 2016, αλλά πήρε δυο χρόνια για να αρχίσει επισήμως η διαδικασία δημιουργίας του» εξήγησε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Hyperallergic, ο Jim Hodges. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό