20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Co-19: Εταιρεία υπόσχεται τεστ διάγνωσης σε λιγότερο από 2,5 ώρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη μία εταιρεία συμμετέχει στη μάχη εντοπισμού και καταπολέμησης του κορωνοϊού. Η Robert Bosch GmbH κυκλοφόρησε το δικό της διαγνωστικό τεστ, υποστηρίζοντας ότι προσφέρει τη δυνατότητα διάγνωσης εάν κάποιος πάσχει από Co-19 σε διάστημα λιγότερο των 2,5 ωρών, στηρίζοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το νέο τεστ χρησιμοποιεί τη μοριακή διαγνωστική πλατφόρμα VIvalytic του τμήματος υγειονομικής φροντίδας της Bosch. Η συσκευή χρησιμοποιείται ήδη σε νοσοκομεία,εργαστήρια και ιατρικές πρακτικές για τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού βακτηρίων και ασθενειών από ιούς, μεταξύ των οποίων και της γρίπης και πνευμονίας. Το διαγνωστικό τεστ θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία από τον Απρίλιο και θα πωλείται και στις διεθνείς αγορές, όπως ανακοίνωσε η Bosch. 

«Οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί μπορούν να εντοπισθούν και να τεθούν σε απομόνωση γρηγορότερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch, Φόλκμαρ Ντένερ. Για την ανάπτυξη του τεστ, η Bosch συνεργάσθηκε με την Randox Laboratories της Βόρειας Ιρλανδίας.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό