21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Citroen Basalt Vision – Το προσιτό SUV coupe…

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα η Citroen αποκαλύπτει στον κόσμο τις πρώτες εικόνες του Basalt Vision, ενός νέου compact SUV coupe concept που πολύ σύντομα, το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους για την ακρίβεια, θα ενταχθεί στην γκάμα της γαλλικής μάρκας στην Ινδία και τη Ν. Αμερική. Το νέο μοντέλο αναμιγνύει πολλαπλούς “κώδικες” και διάφορα στιλ ώστε να προσφέρει στους πελάτες ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Συνδυάζει για παράδειγμα την ροή και τον δυναμισμό ενός coupe, τα πλεονεκτήματα και την ευρωστία ενός υπερυψωμένου SUV καθώς και την ισορροπία και ευρυχωρία ενός πεντάθυρου sedan. Το Citroen Basalt και η έκδοση παραγωγής του βεβαίως, έχει εξελιχθεί με την άμεση εμπλοκή ομάδων από την κάθε περιοχή όπου θα είναι διαθέσιμο και θα υποστηρίξει τα πλάνα για διεθνή επέκταση μαζί με τα C3 και C3 Aircross.

Όσον αφορά στο design, το Basalt (που θα διατηρήσει αυτό το όνομα και όταν λανσαριστεί στην αγορά σε μερικούς μήνες) δανείζεται στοιχεία από διάφορα μοντέλα της εταιρίας θυμίζοντας σε πολλά σημεία το νέο C3 Aircross που παρουσιάστηκε για τις αναπτυσσόμενες αγορές και σε άλλα το ευρωπαϊκό e-C3 αλλά αυτό που διαφοροποιεί τη νέα πρόταση της Citroen για  την Ινδία και τη Ν. Αμερική είναι η έντονη κλίση της οροφής που οδηγεί σε ένα πλήρως ανασχεδιασμένο πίσω μέρος. Επιπλέον παράγων διαφοροποίησης είναι τα διαφορετικά φτερά και οι σκουρόχρωμες ζάντες ελαφρού κράματος όμως αναμφίβολα είναι το πίσω μέρος που κλέβει την παράσταση με το πίσω τζάμι που ακολουθεί την κλίση της οροφής για να καταλήξει σε ένα μικρό αλλά… αισθητό spoiler, τα εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα με τα faux-διακοσμητικά στο κάτω μέρος του.

Η Citroen δεν μοιράζεται ακόμα φωτογραφίες από την καμπίνα ούτε μπαίνει σε λεπτομέρειες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου αλλά ειδικά όσον αφορά στο τελευταίο, οι φήμες λένε ότι το Basalt βασίζεται στην ίδια (Smart Car) αρχιτεκτονική με τα C3 και C3 Aircross – επαναλαμβάνω, όχι τις ευρωπαϊκές εκδόσεις τους αλλά αυτές που είναι διαθέσιμες σε αναπτυσσόμενες αγορές. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, το Basalt θα μοιράζεται τα ίδια κινητήρια σύνολα με την υπόλοιπη οικογένεια ενώ κυκλοφορεί και μία πληροφορία που λέει ότι εντός του 2025 η γκάμα θα εμπλουτιστεί με την προσθήκη μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Για την ιστορία να αναφέρουμε πριν κλείσουμε ότι το Citroen Basalt θα βρει απέναντι του στην ίδια κατηγορία στη Ν. Αμερική το Fiat Fastback ενώ στην Ινδία, ο μοναδικός ανταγωνιστής (θα) είναι το επερχόμενο Tata Curvv καθώς όλα τα υπόλοιπα μοντέλα στην αγορά είναι συμβατικά, είτε SUV, είτε sedan.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό