21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Chevrolet Camaro ZL1 Garage 56 – Από το Le Mans για 56 τυχερούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε η εκκίνηση στον ιστορικό, 100στό αγώνα αντοχής στο Le Mans. 16 Hypercars, 24 πρωτότυπα της LMP2 κατηγορίας και 21 αγωνιστικά της LMGTE κατηγορίας ξεκίνησαν έναν αγώνα ο οποίος ολοκληρώθηκε την ίδια ώρα της Κυριακής. 24 ατελείωτες ώρες για οδηγούς και μηχανικούς αλλά ανάμεσα τους υπάρχει φέτος ένα… μαύρο πρόβατο.

Βλέπεις, από το 2012 το Automobile Club de l’Ouest, η διοργανώτρια αρχή του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, επιτρέπει μία συμμετοχή για καινοτόμα ή πειραματικά αγωνιστικά – την λεγόμενη “Garage 56” και φέτος, αυτή τη θέση πήρε η Chevrolet Camaro ZL1 της Hendrick Motorsport. Ένα ειδικά τροποποιημένο αγωνιστικό NASCAR που όχι μόνο τερμάτισε, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές του κοινού με την διαφορετικότητα και τον πραγματικά εντυπωσιακό ήχο του ατμοσφαιρικού V8 που κρύβεται κάτω από το καπό.

Ήταν δεδομένο ότι η αμερικανική εταιρία δεν θα έχανε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την συμμετοχή της στον θρυλικό αγώνα αντοχής και αυτό κάνει λανσάροντας την Camaro ZL1 Garage 56 Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση διαφοροποιείται χάρη σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο αισθητικής αναβάθμισης που αποτελείται από το εντυπωσιακό “Riptide Blue” χρώμα που συνδυάζεται με μία φαρδιά, λευκή ρίγα η οποία διατρέχει ολόκληρο το μήκος του αμαξώματος. Υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες σε χρυσό χρώμα και φυσικά διάφορα σήματα (Garage 56 και Hendrick Motorsport) ενώ από το πάνω μέρος του καπό μέχρι και το τέλος της οροφής εκτείνεται μία αμερικανική σημαία για προφανείς λόγους. Παράλληλα, είναι διαθέσιμα τρία πακέτα γραφικών: ένα που προσθέτει ένα αυτοκόλλητο “NASCAR” στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, ένα που προσθέτει αυτοκόλλητα “Goodyear” στα εμπρός φτερά και ένα που προσθέτει τον αριθμό “24” στις πόρτες.

Μηχανικά, η Camaro ZL1 Garage 56 Edition είναι πανομοιότυπη με την… απλή ZL1 που σημαίνει πως εξοπλίζεται με έναν supercharged V8 με χωρητικότητα 6.2 λίτρων και απόδοση 650 ίππων και 881 Nm ροπής. Η Chevrolet ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 56 αντίτυπα της ειδικής αυτής έκδοσης χωρίς ωστόσο να αναφέρει την τιμή. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή θα είναι μία από τις τελευταίες εκδόσεις του αμερικανικού muscle car πριν μας αποχαιρετήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό