16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ συμμετοχών στο Le Mans το 2024!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι κι αν τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει; Το World Endurance Championship κοιτάει ήδη προς το 2024 και μας προετοιμάζει για μία άκρως συναρπαστική σεζόν, μεγαλύτερη από ποτέ, με τρομερό ανταγωνισμό από 14 διαφορετικούς κατασκευαστές και τρανταχτά ονόματα! Θα ξεκινήσουμε φυσικά από την Hypercar κατηγορία που ξεκίνησε το 2021 και όπως αποδεικνύουν τα δεδομένα, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες αλλαγές κανονισμών στην ιστορία.
Εκεί η νικήτρια του περσινού 24ωρου αγώνα στο Le Mans, Ferrari, προσθέτει ένα ακόμα αυτοκίνητο στην ομάδα της AF Corse και τον Robert Kubica στο δυναμικό της με στόχο να διατηρήσει το στέμμα της στην κορωνίδα του WEC και γιατί όχι, να διεκδικήσει τον τίτλο. Έναν τίτλο που φέτος κατέκτησε η Toyota Gazoo Racing, η οποία θα κατεβάσει 2 αυτοκίνητα για να υπερασπιστεί  τα κεκτημένα ενώ επιστρέφουν και οι Porsche Penske Motorsport με την 963, η Cadillac με την αγαπημένη του κοινού V-Series.R και η Peugeot με το πρωτοποριακό 9X8 Hybrid. Στο… πάρτι θα προστεθούν το 2024 η Alpine που αναβαθμίζει την εργοστασιακή συμμετοχή της από την LMP2 κατηγορία στα Hypercars και ανακοίνωσε ότι ένας εκ των οδηγών της θα είναι ο Mick Schumacher, η BMW M Team WRT με δύο M Hybrid V8, η Lamborghini με την SC63 και η Isotta Fraschini με δύο Tipo 6-C! Σε περίπτωση που έχασες το μέτρημα, το 2024 θα παραταχθούν στην εκκίνηση του Le Mans και των υπόλοιπων αγώνων του World Endurance Championship 19 αγωνιστικά από 9 διαφορετικούς κατασκευαστές και είμαστε ακόμα στην κορυφαία κατηγορία…

Στη νέα LMGT3 κατηγορία θα λάβουν μέρος 9 διαφορετικοί κατασκευαστές: η Aston Martin, η BMW, η Chevrolet, η Ferrari, η Ford, η Lexus, η Lamborghini, η McLaren και η Porsche! Ανάμεσα στις συμμετοχές, δεν γίνεται να μην ξεχωρίσουμε τον… γιατρό – ο Valentino Rossi θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μίας εκ των BMW M4 GT3 ενώ επιστρέφουν και για τη νέα σεζόν οι υπέροχες, ταλαντούχες δεσποινίδες της ομάδας Iron Dames, αυτή τη φορά με την Lamborghini Huracan GT3 Evo2. Κλείνοντας, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την επέκταση του πρωταθλήματος στους 8 γύρους με την προσθήκη του αγώνα στο Sao Paulo της Βραζιλίας καθώς το World Endurance Championship επιστρέφει στη Ν. Αμερική αλλά και τους νέους αγώνες στην Doha του Κατάρ, την Ίμολα της Ιταλίας και το Circuit of the Americas στο Τέξας των Η.Π.Α. Υπομονή 94 ημέρες μέχρι τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, τα 1.812 χιλιόμετρα του Qatar ή αν προτιμάς, 200 ημέρες μέχρι τις 24 ώρες του Le Mans!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό