17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Charlie Hebdo: Ερντογάν όπως…Κλοκλό – Έξαλλοι οι Τούρκοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Χτύπημα κάτω από την μέση, είναι για τον Ερντογάν το εξώφυλλο του γαλλικού  Charlie Hebdo που ξεσήκωσε την οργή της Άγκυρας, με τον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου να αποκαλεί το περιοδικό “κουρελόχαρτο”.

Τα σχόλια του Καλίν ήρθαν μετά τη δημοσίευση στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού, σκίτσου με τον Τούρκο πρόεδρο μέσα σε μία μπανιέρα, συνοδευόμενο από τον τίτλο, «Όπως ο Κλοκλό, μόνο η μοίρα θα μας σώσει από αυτόν».

“Κλοκλό” ήταν το παρατσούκλι του Γάλλου τραγουδιστή της ποπ Claude Francois, ο οποίος πέθανε το 1978 όταν έπαθε ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να φτιάξει μια λάμπα από την μπανιέρα του.

«Μην ανησυχείτε εκεί στο CH. Το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με ακόμη πιο δυνατή φωνή, στις 28 Μαΐου» ανέφερε στο Twitter ο Καλίν.

Το γεγονός ότι το περιοδικό “ξεσαλώνει”, σημαίνει ότι η Τουρκική Δημοκρατία βρίσκεται “στο σωστό δρόμο”, έγραψε επίσης.

Ο διευθυντής επικοινωνίας Fahrettin Altun κατηγόρησε επίσης το περιοδικό.

“Ένα από τα βασικότερα κέντρα προκλήσεων, προσβολών και βλασφημίας στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, το ειδεχθές έντυπο Charlie Hebdo απέδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο πόσο αηδιαστικό είναι με την τελευταία ανόητη δημοσίευσης καρικατούρας του προέδρου μας”, δήλωσε.

Ο Αλτούν πρόσθεσε ότι η “μεγάλη επιτυχία” του Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου «έκανε τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους, και να ξεράσουν μνησικακίες και μίση».

«’Ο,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορείτε να μας εκτρέψετε από τον προορισμό μας» κατέληξε.

Erdogan, seule la fatalité nous en débarrassera !

Retrouvez :

👉 Les Soudanais, condamnés à vivre l’enfer sans témoins👉 Ultradroite : comment tenir les fachos en laisse ? 👉 Qu’êtes vous prêt à sacrifier pour sauver la planète ?

En vente mercredi ! pic.twitter.com/oG6Gcmh6zT

— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) May 16, 2023

Εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες της 14ης Μαΐου για να εκλέξουν τον πρόεδρο της χώρας και τα μέλη του κοινοβουλίου των 600 εδρών.

Η Λαϊκή Συμμαχία του Ερντογάν κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ενώ η προεδρική κούρσα οδηγείται σε δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου, με τον Ερντογάν να έχει ήδη κερδίσει το προβάδισμα εναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στον πρώτο γύρο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό