23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Burt Young: Πέθανε στα 83 του ο ηθοποιός του «Rocky»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιανγκ είχε ρόλους σε διάσημες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι «Chinatown», «Once Upon A Time In America» και «The Sopranos», αλλά όλοι τον θυμόμαστε για τον ρόλο του Paulie Pennino σε έξι ταινίες «Rocky»

Ο Μπερτ Γιανγκ, ο διάσημος ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως Paulie Pennino στην εμβληματική σειρά ταινιών «Rocky», πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Η κόρη του Anne Morea Steingieser επιβεβαίωσε ότι απεβίωσε στις 8 Οκτωβρίου. 

Ενώ η καριέρα του Γιανγκ περιελάμβανε αξιόλογες ερμηνείες σε ταινίες όπως οι «Chinatown», «Once Upon A Time In America» και τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Sopranos», θα τον θυμόμαστε πάντα για την ερμηνεία του ως τον τραχύ και αξιαγάπητο Paulie, τον κουνιάδο του Sylvester Stallone στις ταινίες «Rocky».

Burt Young, Academy Award-nominated actor known for his role as Paulie in the “Rocky” film franchise, has died at 83, his manager confirmed to @ABC News. https://t.co/praHyz2Roz

— ABC News (@ABC) October 19, 2023

Στην αρχική ταινία του 1976, ο χαρακτήρας του Paulie – ένας πικραμένος κρεοπώλης στη Φιλαδέλφεια – καθήλωσε το κοινό με την «ωμή» αυθεντικότητά του. Η ικανότητά του να ενσαρκώνει μεσήλικες χαρακτήρες ανεξάρτητα από την ηλικία του, προσέδιδε βάθος στους ρόλους του.

Το franchise του «Rocky» σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία, εκτοξεύοντας τον Σταλόνε στο προσκήνιο και εξασφαλίζοντας τη θέση του Γιανγκ στην κινηματογραφική ιστορία.

Ο Σταλόνε μοιράστηκε μια φωτογραφία από την πρώτη τους κοινή ταινία και έγραψε: «Ήσουν ένας απίστευτος άνθρωπος και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο».

Η ταινία «Rocky» ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ, με τον Young να κερδίζει το βραβείο καλύτερου δευτεραγωνιστή. Η ταινία θριάμβευσε σε τρεις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και το σημαντικό βραβείο καλύτερης ταινίας. Ωστόσο, ο Young και ο συμπρωταγωνιστής του, Burgess Meredith, έχασαν από τον Jason Robards από το «All The President’s Men».

Παρά τον συνεχή φόβο του για την ήττα του «Rocky», η έκπληξη του Πόλι για την ανθεκτικότητα του Ρόκι έφερε γέλιο στο κοινό, καθιστώντας τον αγαπημένο χαρακτήρα στις ταινίες.

«Ήταν μια υπέροχη βόλτα και με έφερε στο κοινό με έναν υπέροχο τρόπο», δήλωσε ο Γιανγκ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Celebrity Parents» το 2020. «Τον έκανα έναν σκληρό τύπο με ευαισθησία. Είναι πραγματικά ένα ζαχαρωτό, παρόλο που φωνάζει πολύ».

Oscar-nominated Rocky actor Burt Young dies

Read more 🔗

https://t.co/PDL0eAs71y

— Sky News (@SkyNews) October 19, 2023

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο Μπερτ Γιανγκ είχε μια διαφορετική ζωή πριν από την καριέρα του ως ηθοποιός. Υπηρέτησε στο Σώμα των Πεζοναυτών και ήταν επαγγελματίας πυγμάχος. Αργότερα ασχολήθηκε με την υποκριτική, σπουδάζοντας με τον διάσημο δάσκαλο Lee Strasberg στο Actors Studio.

Τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκε στο θέατρο και στο πάθος του για τη ζωγραφική. Η επί 13 χρόνια σύζυγός του, Γκλόρια, πέθανε το 1974. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό