16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

BMW XM Label Red Safety Car – θηριώδες και επιβλητικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έλαβε χώρα το φινάλε δύο εκ των σημαντικότερων πρωταθλημάτων στον κόσμο: αυτού της Formula 1 στους τέσσερις τροχούς με το Grand Prix του Abu Dhabi και αυτού του MotoGP στους δύο τροχούς με το Grand Prix στην πίστα της Valencia. Εκεί στέφθηκε ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής που έπειτα από μία σκληρή μάχη που κράτησε ολόκληρη τη χρονιά ήταν ο Francesco Bagnaia, εκεί παρουσιάστηκε το νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας για τη νέα χρονιά και εκεί παρέλαβε ο Bagnaia το έπαθλο για το άτυπο πρωτάθλημα του καλύτερου qualifier. Καθόλου συμπτωματικά, τα δύο τελευταία είναι το ίδιο αυτοκίνητο: η θηριώδης και εντυπωσιακή BMW XM Label Red!

Για την 25η χρονιά της ως το “Official Car of MotoGP” η BMW στηρίζει το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών χαρίζοντας, παρουσία του Carmelo Expeleta (CEO της Dorna) και του Franciscus van Meel (CEO της M GmbH) μία ολοκαίνουρια XM Label Red στον Francesco Bagnaia που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν αυτός που επέδειξε κορυφαία ταχύτητα αλλά και συνέπεια στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο “Pecco” εξασφάλισε την pole position σε 7 διαφορετικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν και ξεκίνησε από την πρώτη σειρά σε 8 επιπλέον συγκεντρώνοντας 369 βαθμούς, 93 περισσότερους από τον πλησιέστερο αντίπαλο του Jorge Martin και σφραγίζοντας τη νίκη του σε αυτό το άτυπο πρωτάθλημα ήδη από το Grand Prix της Ταϋλάνδης, τρία Grand Prix πριν το τέλος. Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι έφυγε από την πίστα της Valencia πανευτυχής, πρωτίστως για το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γράφει το όνομα του και δευτερευόντως για το εκκεντρικό super-SUV που κέρδισε με το σπαθί του!

Η BMW XM Label Red όμως δεν είναι μονάχα η νέα… κούρσα του Bagnaia. Θα είναι για ολόκληρο το 2024 και το επίσημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας του MotoGP. Το πρώτο bespoke μοντέλο της M GmbH μετά την θρυλική M1. Το πρώτο με εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο και το ισχυρότερο που έχει εκτελέσει καθήκοντα Safety Car καθώς το M Hybrid σύνολο συνδυάζει τον twin-turbo V8 των 4.4 λίτρων που από μόνος του είναι ικανός για 585 ίππους και 750 Nm ροπής, με έναν ηλεκτροκινητήρα που αυξάνει την απόδοση στα 748 άλογα και την ροπή στα 1.000 Nm! Χάρη στο πανίσχυρο M Hybrid σύνολο λοιπόν, η XM Label Red είναι σε θέση να ολοκληρώσει το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα παρά το γεγονός ότι το βάρος της πλησιάζει τα 2.700 κιλά – ως Safety Car με τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, πιθανότατα τα υπερβαίνει.

Εξοπλισμός ο οποίος περιλαμβάνει επιπλέον φώτα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στην οροφή, ένα νέο splitter, καθίσματα της Recaro με ζώνες 6 σημείων και έναν πυροσβεστήρα. Όταν η BMW XM Label Red Safety Car πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 2024 δε, θα φιγουράρει με την χαρακτηριστική BMW M livery όπως βλέπεις και στις σχετικές φωτογραφίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό