19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

BMW X5 M και X6 M – Για πρώτη φορά εξηλεκτρισμένες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τις ανανεωμένες X5 και X6 να έχουν ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο τους εδώ και μερικές ημέρες, η έλευση των αντίστοιχων καυτών εκδόσεων της BMW M δεν θα αργούσε. Όντως, η γερμανική εταιρία παρουσιάζει σήμερα τις X5 M και X6 M που εκτός από τις αλλαγές στην εμφάνιση και την τεχνολογία με την οποία εξοπλίζονται, έχουν την τιμή να είναι οι πρώτες υβριδικές “M” καθώς ο γνωστός και μη εξαιρετέος twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4.4 λίτρων, συνδυάζεται πλέον με ένα ήπια υβριδικό σύστημα το οποίο τροφοδοτείται από μία μπαταρία 48V.

Αυτό σημαίνει ότι το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο M Steptronic ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα που παρέχει 12 επιπλέον άλογα και 200 Nm επιπλέον ροπή όταν οι συνθήκες το απαιτούν ενώ λειτουργεί και ως μίζα στον στροφαλοφόρο άξονα. Κατά τα άλλα, ο θηριώδης βενζινοκινητήρας που έχει επίσης βελτιστοποιηθεί με επεμβάσεις στο σύστημα λίπανσης, στα δύο turbos και στο σύστημα εισαγωγής αέρα παρέχει 625 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 750 Nm ροπής από τις 1.800 έως τις 5.800 σ.α.λ. οπότε με την υποβοήθηση του ήπια υβριδικού συστήματος είναι σε θέση να προσφέρει άμεση απόκριση και εξαιρετικές επιδόσεις, με το σπριντ στα 100 km/h για παράδειγμα, να ολοκληρώνεται σε μόλις 3.9 δευτερόλεπτα. Σε αυτό βοηθά βεβαίως και η πιο πρόσφατη εκδοχή του 8-τάχυτου, M Steptronic αυτόματου κιβωτίου αλλά και το M xDrive σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει ως standard το Active M Differential στον πίσω άξονα.

Μεγάλες αλλαγές έχουμε και στην εμφάνιση των δύο μεγάλων SUVs καθώς αμφότερα εφοδιάζονται με νέους προφυλακτήρες και τα νέα, λεπτότερα φωτιστικά σώματα όπως τα είδαμε και στις υπόλοιπες εκδόσεις ενώ η κατάμαυρη γρίλια που κυριαρχεί στο εμπρός μέρος, έχει πλέον το πολύ ανοιχτό design που έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της M GmbH. Το πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών μπροστά και 22 πίσω και η standard M Sport ανάρτηση που μέσω των εσωτερικών flaps που έχει, επιτρέπει την ρύθμιση της έντασης και της χροιάς της… αναπνοής του εξηλεκτρισμένου V8. Όσον αφορά στο εσωτερικό, στην καρδιά των αναβαθμίσεων βρίσκεται η Curved Display που ενσωματώνει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και μία οθόνη 14.9 ιντσών σε ένα ενιαίο, κυρτό, γυάλινο πάνελ μεταμορφώνοντας την εικόνα της καμπίνας ενώ ως μία διακριτική σπορ πινελιά, τα paddles για τον χειρισμό του κιβωτίου ταχυτήτων είναι πλέον ανθρακονημάτινα. Κλείνοντας, να προσθέσουμε ότι όπως και πριν, οι X5 M Competition και X6 M Competition θα κατασκευάζονται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των Η.Π.Α. με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο ενώ για τους ενδιαφερόμενους, να σημειώσουμε ότι αυξημένη αναμένεται να είναι η τιμή τους λόγω των πολυάριθμων αναβαθμίσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό