16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

BMW 5 Series Touring – Σπορ, κομψή και ακόμα πιο πρακτική!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πιστή στο ραντεβού της η BMW παρουσιάζει το τελευταίο μέλος της οικογένειας της 5 Series. Την επιτομή της οδηγικής ευχαρίστησης, της σπορ κομψότητας και της μοντέρνας πρακτικότητας στην premium, άνω μεσαία κατηγορία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Η 6η γενιά της BMW 5 Series Touring είναι πιο προοδευτική από ποτέ και φέρνει πολυάριθμες καινοτομίες τόσο στον τομέα της συνδεσιμότητας και της ψυχαγωγίας όσο και σε αυτόν της αυτοματοποιημένης οδήγησης, βελτιωμένη βιωσιμότητα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής και για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με την BMW i5 Touring.

Συγκριτικά με τον προκάτοχο της, η νέα 5 Series Touring είναι 97 χιλιοστά μακρύτερη (5.060 χιλιοστά), 32 χιλιοστά πλατύτερη (1.900 mm) και 17 χιλιοστά ψηλότερη (1.515 mm) ενώ έχει και το μεγαλύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία της, 20 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς, στα 2.995 mm. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από μία μοντέρνα ερμηνεία των χαρακτηριστικών διπλών φωτιστικών σωμάτων και της γρίλιας της BMW. Τα κάθετα τοποθετημένα LED στοιχεία λειτουργούν ως φλας αλλά και ως φώτα ημέρας ενώ η προαιρετικά φωτιζόμενη γρίλια συνδυάζεται με την μεγάλη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα αλλά και τα νεύρα στο καπό για να δώσει μία ακόμα πιο αθλητική εικόνα. Στα πλαϊνά ξεχωρίζουμε τις δύο γραμμές χαρακτήρα που διαμορφώνουν το προφίλ της νέας 5 Series Touring σε συνδυασμό με τα μαύρα μαρσπιέ και την αεροτομή στο τελείωμα της μεγάλης οροφής ενώ στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβουν τα “σμιλευμένα” φτερά, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και το επίπεδο τζάμι που τονίζουν την αθλητικότητα του design.

Στο εσωτερικό η νέα BMW 5 Series Touring προσφέρει μεγαλύτερους χώρους από ποτέ, ειδικά για τα πόδια, τους ώμους και τους αγκώνες στις πίσω θέσεις ενώ ανεξαρτήτως κινητήριου συνόλου, όλες οι εκδόσεις της έχουν έναν χώρο αποσκευών του οποίου η χωρητικότητα μπορεί να επεκταθεί από τα 570 λίτρα στα 1.700! Το πορτ-μπαγκάζ χαρακτηρίζεται από το χαμηλό κατώφλι, την αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας, το απομακρυσμένο ξεκλείδωμα των 40:20:20 πίσω καθισμάτων και τους επιπλέον χώρους κάτω από το πάτωμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον διαχωρισμό των αποσκευών ή για τα καλώδια φόρτισης της αμιγώς ηλεκτρικής και της plug-in υβριδικής έκδοσης. Όσον αφορά στο ταμπλό, την παράσταση κλέβει η άκρως εντυπωσιακή BMW Curved Display που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών και μία οθόνη αφής 14.9 ιντσών για το σύστημα infotainment σε ένα ενιαίο, κυρτό πάνελ ενώ άξια αναφοράς είναι τα νέα, standard σπορ καθίσματα, το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και το γεγονός ότι το σαλόνι της νέας 5 Series Touring είναι απολύτως vegan.

Κατά το λανσάρισμα της στην αγορά η BMW 5 Series Touring θα είναι διαθέσιμη με έναν πετρελαιοκινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος είναι ικανός για 197 ίππους και 400 Nm ροπής και διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt ενώ το καλοκαίρι του ‘24 θα προστεθεί στην γκάμα και ένας εξακύλινδρος εν σειρά turbodiesel. Την ίδια εποχή θα έρθουν και δύο εκδόσεις με την τελευταία γενιά της plug-in υβριδικής τεχνολογίας της γερμανικής μάρκας για τις οποίες παρότι δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε με σχετική ασφάλεια να υποθέσουμε ότι δεν θα διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτές της 5 Series Sedan. Άμεσα διαθέσιμη θα είναι πάντως η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 Touring και πιο συγκεκριμένα, οι δύο εκδόσεις της με την i5 eDrive40 να εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 340 ίππων και 430 Nm ροπής και την κορυφαία, i5 M60 xDrive να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 601 ίππων και 820 Nm ροπής. Η “βασική” ηλεκτρική i5 Touring χρειάζεται 6.1 δευτερόλεπτα για το σπριντ στα 100 km/h ενώ η M60 xDrive ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία  σε μόλις 3.9’’. Αμφότερες εξοπλίζονται με μία μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 81.2 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 483-560 χιλιομέτρων για την i5 eDrive40 και 445-506 χιλιομέτρων για την ισχυρότερη και τετρακίνητη i5 M60 xDrive. Η φόρτιση της όταν εξαντληθεί το φορτίο γίνεται με ρυθμό έως 11 ή προαιρετικά, έως 22 kW ενώ στον κατάλληλο DC ταχυφορτιστή μπορεί να αγγίξει τα 205 kW.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό