17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

BMW 4 Series – Σπορ και κομψότητα σε coupe και cabrio μορφή

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν πρόκειται για το premium τμήμα της μεσαίας κατηγορίας, ο αριθμός 4 αντιπροσωπεύει την τέλεια ισορροπία οδηγικής απόλαυσης και κομψής σπορ σχεδίασης. Αυτές είναι οι αξίες της μάρκας BMW από τότε που ιδρύθηκε, και οι νέες BMW Σειρά 4 Coupé και Cabrio τις ενσαρκώνουν πιο προσεκτικά από ποτέ.
Με τις χαρακτηριστικές γραμμές και τις καθαρές επιφάνειες που αποτυπώνουν τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, τα coupé και cabrio μοντέλα της BMW Σειράς 4 συνδυάζουν οδηγική απόλαυση και αμίμητο στυλ. Τα χαρακτηριστικά του προαιρετικού πακέτου M Sport ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση των αυτοκινήτων. Περιλαμβάνουν έναν διαχύτη στο κάτω τμήμα του πίσω προφυλακτήρα, που τώρα βάφεται σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Επιπλέον, η διάμετρος των απολήξεων της εξάτμισης που είναι ενσωματωμένες στον πίσω προφυλακτήρα αριστερά και δεξιά έχει αυξηθεί από 90 χιλιοστά σε 100 χιλιοστά. Πέρα από το πακέτο M Sport, οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν τα πακέτα M Sport Pro και M Carbon για το εξωτερικό.

Ανάμεσα στα στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της BMW Σειράς 4 περιλαμβάνεται το ισχυρό εμπρός τμήμα που διαμορφώνεται από τους λεπτούς προβολείς LED και μια μάσκα νεφρών BMW με κάθετη διάταξη. Οι εισαγωγές αέρα της προσανατολισμένης προς τα εμπρός μάσκας έχουν δομή πλέγματος, τόσο στη βασική μορφή όσο και με το πακέτο M Sport ενώ φέρουν πλαίσιο σε ματ χρώμιο. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé και η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio διαθέτουν επίσης οπτικά και λειτουργικά αναβαθμισμένους προβολείς. Οι μονάδες LED που υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες φωτισμού, έχουν επανασχεδιαστεί και διαθέτουν νέα δομή. Η δέσμη μεσαίας και μεγάλης σκάλας παράγεται από μία μόνο μονάδα LED. Και ένα ζεύγος από κάθετες μονάδες LED με διακριτικό σχήμα βέλους φιλοξενεί τις λειτουργίες πλευρικών φώτων, φώτων ημέρας και φλας. Η τεχνικά εστιασμένη εμφάνιση των νέων πηγών φωτός προσδίδει στους προβολείς μια προηγμένη και υψηλής ποιότητας εμφάνιση.

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED matrix με αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Αναγνωρίζονται από τα μπλε ένθετα και περιλαμβάνουν φώτα πόλης και λειτουργία φωτισμού στροφής. Η δομή πρίσματος των μονάδων LED για τα φώτα πόλης πετυχαίνει μια εντυπωσιακή αντίθεση με τον ομοιόμορφο φωτισμό των μονάδων φώτων ημέρας. Ως μέρος του πακέτου M Sport Pro και σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς προσαρμοζόμενους προβολείς LED, διατίθενται τα φώτα M Shadowline με σκούρες εσωτερικές πινελιές. Με την προαιρετική λειτουργία Comfort Access, οι προβολείς δημιουργούν ένα animation υποδοχής μόλις ο οδηγός και το κλειδί βρεθούν σε απόσταση τριών μέτρων από το αυτοκίνητο. Αντίτυπα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio που παραγγέλνονται με τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED είναι επίσης εξοπλισμένα με τα άκρως εκφραστικά πίσω φώτα Laserlight. Αυτή η ειδική εκδοχή ενός καινοτόμου εφέ φωτισμού χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που πρωτοεμφανίστηκε στην έκδοση υψηλών επιδόσεων BMW M4 CSL, η οποία κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό 1.000 αντιτύπων. Εδώ, κάθε δίοδος λέιζερ φωτίζει μια δέσμη οπτικών ινών, προσδίδοντας στις πίσω μονάδες ένα περίπλοκο γραφικό φωτός. Οι ακριβείς γραμμές του τρισδιάστατου Laserlight προσδίδουν στα συγκεκριμένα πίσω φώτα – τα οποία κάνουν το ντεμπούτο τους σε μοντέλο μαζικής παραγωγής – μία αποκλειστική και αμίμητη αισθητική.

Τα σπορ καθίσματα, που ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό, και τα νέας σχεδίασης τιμόνια αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία στις νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio. Η μεγάλη κυρτή οθόνη BMW Curved Display φέρνει μια φρέσκια και ιδιαίτερα μοντέρνα ερμηνεία της οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας της μάρκας. Υλικά υψηλής ποιότητας κατασκευής και μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας για τα συστήματα ελέγχου εξαερισμού και κλιματισμού ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας που αναδύει το cockpit. Οι τροποποιήσεις στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio διασφαλίζουν ότι οι επιβαίνοντες μπορούν να βιώνουν οδηγική απόλαυση με προηγμένο στυλ και άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε ένα περιβάλλον με διάχυτη την εκλεπτυσμένη φινέτσα.
 
Αξιοσημείωτη είναι μια προαιρετική επένδυση καθισμάτων που κάνει το ντεμπούτο της στη νέα BMW Σειρά 4 Coupé και παράγεται με πιο βιώσιμες μεθόδους. Επιπλέον, νέες διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού είναι διαθέσιμες τόσο για το coupé όσο και για το cabrio. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ατμοσφαιρικό φωτισμό και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες. Η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού έχει αναδιαρθρωθεί επιτρέποντας μία ιδιαίτερα στοχευμένη εξατομίκευση. Οι BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio διατίθενται με τιμόνια νέας γενιάς που ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα και σπορ σχεδίασή τους. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με πολυγωνική στεφάνη και δύο ακτίνες. Το πακέτο M Sport προσφέρει τώρα δερμάτινο τιμόνι M σε σχεδίαση τριών ακτίνων με επίπεδο κάτω τμήμα και διακριτική σήμανση για τη θέση της ευθείας. Και οι δύο εκδόσεις του νέων τιμονιών διαθέτουν φωτιζόμενα πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Τα paddles, τα οποία είναι πλέον στάνταρ, επιτρέπουν ιδιαίτερα γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων και υπογραμμίζουν το πιο έντονο σπορ προφίλ των νέων μοντέλων της BMW Σειράς 4.

Η εισαγωγή του αναβαθμισμένου BMW iDrive με QuickSelect στις νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio βελτιώνει επίσης τον χειρισμό των λειτουργιών εξαερισμού και κλιματισμού. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προηγμένης ψηφιοποίησης στην πράξη και επιτρέπει την περαιτέρω μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών και χειριστηρίων στο cockpit. Η επιλογή της θερμοκρασίας, η ταχύτητα του ανεμιστήρα και – εφόσον υπάρχουν – η θέρμανση των καθισμάτων και του τιμονιού μπορούν πλέον να ρυθμίζονται με την αφή μέσω της κυρτής οθόνης BMW Curved Display ή με φωνητική εντολή με τη βοήθεια του BMW Intelligent Personal Assistant. Νέα χειριστήρια ρύθμισης των περσίδων εξαερισμού στο κέντρο του πίνακα οργάνων και στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού επιτρέπουν τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα με περιστροφικές και κατακόρυφες κινήσεις.

Τέλος, η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας BMW Σειράς 4 περιλαμβάνει ισχυρούς και εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ηλεκτροκίνηση με τη μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Όλες οι κινητήριες μονάδες προσφέρουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σπορ οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου, ανήκοντας στην τρέχουσα αρθρωτή γενιά κινητήρων Efficient Dynamics και συνδυάζονται στάνταρ με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι, τα οποία επίσης ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και BMW Σειράς 4 Cabrio, επιτρέπουν γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές, επιτείνοντας την σπορ αίσθηση που βιώνει ο οδηγός.

Οι straight-six κινητήρες βρίσκονται κάτω από το καπό των εκδόσεων M Performance και στις δύο σειρές μοντέλων, καθώς και στις νέες BMW 430d xDrive Coupé και BMW 430d Cabrio, των οποίων ο πετρελαιοκινητήρας έχει απόδοση 210 kW/286 hp. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 135 kW/184 hp και 180 kW/245 hp αντίστοιχα και έναν τετρακύλινδρο diesel 140 kW/190 hp. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πίσω κίνησης είτε μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό