23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Blue Horizon: «Μιλάει» το VDR

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μιλάει», το σύστημα καταγραφής (VDR) στη γέφυρα του Blue Horizon και δίνει νέες πληροφορίες, για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ του καπετάνιου του Blue Horizon και των μελών του πληρώματος, αμέσως μετά το θανατηφόρο σπρώξιμο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, στην θάλασσα, κατά την διάρκεια του απόπλου του πλοίου.

Ο καπετάνιος, εμφανώς εκνευρισμένος,  σύμφωνα με το ηχητικό που έφερε στην δημοσιότητα το cretalive.gr, αρχίζει να φωνάζει: «Πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;».

-Κάποιος του λέει κάτι μέσω της ενδοεπικοινωνίας και ο πλοίαρχος απαντά: «το βλέπω, το είδα».

Αμέσως μετά δίνει οδηγία: «πολύ αργά», ζητά να καλέσουν το Traffic στο κανάλι VHF 13  και στην συνέχεια ακούγεται να ρωτάει: «έλα τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;».

Kάποιος του λέει ότι ένας άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα και ο καπετάνιος ρωτάει: «ποιος έπεσε στη θάλασσα;».

Σε άλλο σημείο, ο πλοίαρχος ακούγεται να λέει: «επιπλέει-επιπλέει» και μέλος του πληρώματος απαντά: «επιπλέει στον ντόκο που φύγαμε εμείς». 

 «Ρε Μ. πώς έπεσε;», ρωτά ξανά.

Από την ενδοσυνεννόηση του απαντούν: «πήγε να ανέβει» και ο πλοίαρχος: έπεσε επιβάτης στη θάλασσα; Τι έγινε;».

Κανείς δεν του είπε πώς έγινε η μοιραία πτώση

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κανείς δεν του λέει για το επεισόδιο με τον 36χρονο, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο ίδιος, όπως έχει γράψει επίσης το cretalive, στο ημερολόγιο της γέφυρας έχει καταγράψει ώρα 21.14: «Άκουσα τον Ύπαρχο να φωνάζει «Κάπτεν» μέσω VHF, κοιτάζοντας από την  κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από την άκρη του  καταπέλτη. Άμεσα μείωσα κίνηση μηχανών και ενημέρωσα Piraeus Traffic μέσω VHF και Α’ Λιμενικού Πειραιά μέσω τηλεφώνου για άνθρωπο στη θάλασσα. Πλέουμε με ελάχιστη πηδαλιουχική ταχύτητα προς έξοδο λιμένος».

Σε εξέλιξη οι απολογίες

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη είναι από το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά οι απολογίες των τριών από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Πριν την έναρξη των απολογιών τους κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε δύο φορές το Εναιαίο Κέντρου του λιμενικού σώματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό