21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Bitcoin: Ιστορικά ψηλά το δημοφιλές κρυπτονόμισμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο υψηλό ρεκόρ κατέγραψε το bitcoin,που έφθασε στα 69.202 δολάρια ξεπερνώντας το ιστορικό μέγιστο του Νοεμβρίου του 2021 στα 68.999,99 δολάρια. Στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα και διαμορφώθηκε για τελευταία φορά στα 68.440 δολάρια. Η άνοδος του τροφοδοτείται από τους επενδυτές που διοχετεύουν χρήματα σε αμερικανικά spot προϊόντα κρυπτογράφησης που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και από την προοπτική ότι τα παγκόσμια επιτόκια μπορεί να μειωθούν.

Σε μια ειρωνική ανατροπή, το Bitcoin οφείλει μεγάλο μέρος της αναβίωσής του στην ρυθμιστική αρχή που θεωρούνταν επί μακρόν εχθρική προς την κρυπτογράφηση: την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η SEC ενέκρινε τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot-Bitcoin στις αρχές Ιανουαρίου, αφού υπέστη νομική ήττα πέρυσι στην προσπάθειά της να τα απορρίψει. Η κίνηση αυτή έχει διευρύνει την προσβασιμότητα του Bitcoin στη μαζική αγορά, βοηθώντας τον τομέα της κρυπτογράφησης να γυρίσει σελίδα μετά από μια πτωτική αγορά το 2022 και μια σειρά από επακόλουθες πτωχεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου FTX του Sam Bankman-Fried.

«Το ιστορικό υψηλό του bitcoin σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για την κρυπτογράφηση», δήλωσε στο Reuters ο Nathan McCauley, CEO και συνιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Anchorage Digital. Τα παραδοσιακά ιδρύματα κάποτε κάθονταν έξω- σήμερα, είναι εδώ σε πλήρη ισχύ ως οι κύριοι οδηγοί της ανοδικής πορείας της αγοράς κρυπτογράφησης.»

Οι επενδυτές έχουν δείξει τρομερή έλξη για την κρυπτογράφηση, τις μετοχές τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης και τα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας.

To halving

Οι αναλυτές λένε ότι το bitcoin επωφελήθηκε επίσης ενόψει του λεγόμενου event halving του Απριλίου – μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια κατά την οποία ο ρυθμός με τον οποίο απελευθερώνονται τα tokens μειώνεται στο μισό, μαζί με τις ανταμοιβές που δίνονται στους miners.

Η προσφορά bitcoin περιορίζεται σε 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19 εκατομμύρια έχουν ήδη εξορυχθεί.

Παρά την πρόσφατη δημοτικότητά του, για πολλούς επενδυτές, το bitcoin είναι απλά πολύ ευμετάβλητο και δεν έχει αρκετές εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο για να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο.

Ωστόσο, εκτός από το κοκτέιλ των ροών χρημάτων σε ETFs, την προοπτική της περιορισμένης προσφοράς bitcoin και την ενδεχόμενη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, ορισμένες εταιρείες προσθέτουν το κρυπτονόμισμα στα εταιρικά τους ταμεία.

Το bitcoin ανήλθε ραγδαία κατά σχεδόν 160% από τον Οκτώβριο, εκ των οποίων το 44% προήλθε μόνο τον Φεβρουάριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό