22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Bentley Flying Spur Speed – Πανίσχυρη και υπερπολυτελής!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Bentley ολοκληρώνει την γκάμα των Grand Tourers της με την κορυφαία έκδοση της Flying Spur. Ένα μοντέλο που τοποθετείται σαφώς πάνω από την Flying Spur Hybrid αλλά και από την Flying Spur S και λανσάρεται στην αγορά ως ένα από τα τελευταία μοντέλα που θα εξοπλίζονται με τον θηριώδη W12 βενζινοκινητήρα καθώς η βασική έκδοση του αγγλικού sedan με τον ίδιο κινητήρα δεν παράγεται ήδη από τον περασμένο Μάιο. Εμφανισιακά, η Speed διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την συγκεκριμένη σειρά να ξεχωρίζει, όπως το μαύρο χρώμα στην γρίλια, το περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων και των παραθύρων, τα φιμέ πίσω φανάρια, τις μοναδικές ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών που είναι διαθέσιμες σε διάφορα φινιρίσματα και φυσικά, τις απαραίτητες κόκκινες δαγκάνες του συστήματος πέδησης.

Στο εσωτερικό, για να συμβαδίζει η καμπίνα με τον νέο χαρακτήρα του πολυτελούς sedan, η Bentley χρησιμοποιεί Dinamica Pure επενδύσεις ενώ ως συνήθως, προσφέρονται άφθονες επιλογές τόσο όσον αφορά στους χρωματικούς συνδυασμούς, όσο και στο υλικό των διάφορων διακοσμητικών. Ανάλογες είναι οι επεμβάσεις και στις οθόνες που έχει διαθέσιμες μπροστά του οδηγός, με την Bentley να αναφέρει πως γι’ αυτές έχει εμπνευστεί από πολυτελείς χρονογράφους. Standard είναι τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα τόσο μπροστά όσο και πίσω ενώ οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τα σπορ πεντάλ, τα σήματα και φυσικά, τα φωτιζόμενα μαρσπιέ!

Το… ζουμί όσον αφορά στην Bentley Flying Spur Speed όμως βρίσκεται στα μηχανικά. Εκεί όπου οι μηχανικοί της αγγλικής μάρκας κατάφεραν να κάνουν τον twin-turbo, 6-λιτρο W12 να παράγει 635 ίππους και 900 Nm ροπής τα οποία περνούν στον δρόμο μέσω του γνωστού 8-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου και του επίσης γνωστού συστήματος τετρακίνησης. Η κατανομή της ροπής όμως παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον καθώς υπό νορμάλ συνθήκες, όταν είναι επιλεγμένο το “Comfort” mode, το σύστημα στέλνει έως και 480 Nm στους τροχούς του εμπρός άξονα. Όταν ο οδηγός νιώθει περισσότερο περιπετειώδης όμως και επιλέγει το “Sport” mode, η μέγιστη ροπή που καταλήγει στον εμπρός άξονα περιορίζεται στα 280 Nm! Με όλα αυτά, η Flying Spur Speed επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 333 km/h ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα τετραδιεύθυνσης, το πανίσχυρο σύστημα πέδησης και το Dynamic Ride System συνεισφέρουν για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πακέτου… μεταμόρφωσης της Flying Spur σε Speed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό