20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Beatrice Borromeo: Πώς συνδέεται η σύζυγος του πρίγκιπα του Μονακό με δολοφονία που συνέβη το 1978;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ένωση του Pier Casiraghi του Μονακό, το 2015 με την πάμπλουτη Ιταλίδα κληρονόμο Beatrice Borromeo στο ιδιωτικό νησάκι της οικογένειάς της νύφης, το «San Giovanni» στη λίμνη Ματζόρε της Ιταλίας ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς γάμους που θα μείνουν στην ιστορία.

Το περιοδικό «Tatler» έχρισε την Beatrice Borromeo ως «το πιο στυλάτο μέλος της βασιλικής οικογένειας στην Ευρώπη» και δύσκολα θα διαφωνούσε κάποιος.

Ωστόσο, η κόρη του Don Carlo Ferdinando, του ιταλικού αριστοκρατικού οίκου Borromeo, έχει χαράξει και τη δική της επαγγελματική διαδρομή, ως δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ και ντοκιμαντερίστα, πριν από τον γάμο της με τον εγγονό της Grace Kelly.

Πώς συνδέεται όμως με την υπόθεση δολοφονίας που ξεδιπλώνεται στο ντοκιμαντέρ «The King Who Never Was»;

O τελευταίος royal της Ιταλίας ήταν ο Vittorio Emanuele της Σαβοΐας ο οποίος εκδιώχθηκε σε εξορία το 1946 σε ηλικία 6 ετών. Οι Ιταλοί με δημοψήφισμα αποφάσισαν το τέλος του οίκου της Σαβοΐας και καθιέρωσαν τη Δημοκρατία.

Δεκαετίες αργότερα  ο «βασιλιάς που δεν ήταν ποτέ βασιλιάς» ζούσε στο νησί Cavallo στη νότια ακτή της Κορσικής, τη Γαλλία.

Μία νύχτα του Αυγούστου του 1978, πυροβόλησε δύο φορές με το τουφέκι του ως σημάδι προειδοποίησης, όπως αναφέρεται, στους τουρίστες.

Ένας 19χρονος Γερμανός, ο Dirk Hamer, που κοιμόταν σε κοντινή βάρκα, τραυματίστηκε και πέθανε εξαιτίας αυτού μήνες αργότερα.  Ο Vittorio συνελήφθη για τον πυροβολισμό αλλά βγήκε με εγγύηση και έφυγε για την Ελβετία όπου και συνεχίζει να ζει.

Το μοιραίο αυτό βράδυ είναι το θέμα του τριών επεισοδίων ντοκιμαντέρ της Beatrice Borromeo.

Η σύζυγός του Pierre Casiraghi έχει προσωπική σχέση σύνδεση με την παραπάνω ιστορία και αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να την παρουσιάσει. Η αδερφή του Dirk, Birgit Hamer ήταν στενή φίλη με τη μητέρα της, Paola Marzotto.

«Η ιστορία ήταν μέρος της παιδικής μου ηλικίας καθώς η μητέρα μου, Paola Marzotto είναι μία από τις καλύτερες φίλες της Birgit», ανέφερε η Beatrice Borromeo στο Hollywood Reporter και πρόσθεσε: «Ήταν μέρος της οικογένειάς μου όσο με θυμάμαι. Ήταν μια υπόθεση που συζητιόταν πολύ στο σπίτι, έστω και με αίσθημα ανημποριάς για τα γεγονότα, για όσα είχαν συμβεί, για την ατιμωρησία που αιωρούνταν γύρω από τον Vittorio Emanuele. Πιστεύω ότι ήταν μία από τις ιστορίες που με έκανε να επιλέξω να γίνω δημοσιογράφος».

Το «The King Who Never Was» είναι διαθέσιμο στο Netflix.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό