21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Back to back ανατροπή για τους Ουκρανούς, ο Σέζνι λύτρωσε την Πολωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την ιστορική πρόκριση της Γεωργίας και τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας, στα πέναλτι (0-0 κ.δ., 4-2 πεν.) τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια δόθηκαν σε Πολωνία και Ουκρανία για την τελική φάση του Euro 2024, που θα διεξαχθή στα γήπεδα της Γερμανίας (14 Ioυνίου – 14  Ιουλίου).

Ουαλία – Πολωνία

Άλλο παιχνίδι περιμέναμε, άλλο είδαμε. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο που ήταν «νεκρική σιγή». Μόνο ο Μπεν Ντέιβις απέιλησε δις (17′ & 45+1′) με την δεύτερη τελική να καταλήγει στα δίχτυα του Σέζνι, αλλά να ακυρώνεται, ως οφσάιντ. H Oυαλία είχε και την καλύτερη φάση του δευτέρου μέρους, με τον πολωνό κίπερ να βγάζει την κεφαλιά του Μουρ, από πλεονεκτική θέση (49′).

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και χωρίς να έχει την μεγάλη ευκαιρία κατέληξε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Σέζνι έκανε τη δουλειά του και έπιασε το τελευταίο πέναλτι, απ’ τα πόδια του Ντάνιελ Τζέιμς και έστειλε την Πολωνία στην τελική φάση.

ΕνδεκάδεςΟυαλία (Πέιτζ 4-4-2): Γουόρντ – Γουίλιαμς, Μέμφαμ, Ντέιβις, Ροντόν – Ρόμπερτς (84′ Μπρουκς) (112′ Μπρόουντχεντ), Αμπαντού, Γουίλσον, Τζέιμς – Τζόνσον (70′ Τζέιμς), ΜουρΠολωνία (Πρόμπιερζ 3-5-2): Σέζνι – Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντναρέκ (79′ Σάλαμον) – Ζαλέφσκι, Πιοτρόφσκι (106′ Ρομάντσουκ), Ζιελίνσκι (101′ Σιμάνσκι), Σλις, Φρανκόφσκι – Λεβαντόφσκι, Σβιντέρσκι (80′ Πιατέκ)

Ουκρανία – Ισλανδία

Η Ισλανδία μπήκε καλύτερα και κατάφερε να απειλήσει με τον Θορστάινσον (14′) με δυνατό σουτ, που εξουδετέρωσε ο Λούνιν. Στο 30′ Ο Άλμπερτ Γκούντμουντσον με μία περίτεχνη ατομική ενέργεια θα εκτελέσει τον Ουκρανό κίπερ και θα βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση ήρθε στο 39′ με τον Ρόμαν Γιαρέμτσουκ να σκοράρει, αλλά τον Τουρπέν να το ακυρώνει, ως οφσάιντ, στην αρχή της φάσης. 

H σειρά της Ουκρανίας να αιφνιδιάσει την Ισλανδία. Έξοχη αντεπίθεση με τελικό παραλήπτη τον Τσιγκάνκοφ, που με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Βαλντίμαρσον και έφερε το παιχνίδι στα ίσια (54′). Ο Μούντρικ ήταν ο λυτρωτής της ομάδας του Ρεμπρόφ.

Mετά τα όσα δεινά έχει περάσει αυτή η χώρα ήρθε η στιγμή για μία χαρά, μία επιτυχία. Ο σταρ της Τσέλσι παρέλαβε την μπάνα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με μονοκόματο σουτ έστειλε την Ουκρανία στο Euro της Γερμανίας (84′).

Ενδεκάδες Ουκρανία (Ρεμπρόφ 4-1-4-1): Λούνιν – Κονόπλια, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο – Μπράζκο – Τσιγκάνκοφ (88′ Ταλοβιέροφ), Μαλινόφσκι (65′ Ζιντσένκο), Σουντάκοφ, Μούντρικ – Γιαρέμτσουκ (72′ Ντόβμπικ)Ισλανδία (Χαρέιντε 4-4-2): Βαλντίμαρσον – Θοράρινσον (64′ Φίνσον), Γκρέταρσον, Ίνγκασον, Πάλσον – Θορστάινσον (87′ Έλερτσον), Τροΐστασον, Χάραλντσον (87′ Άντερσον), Γιόχαν Γκούντμουντσον – Άλμπερτ Γκούνμουντσον, Γκούντγιονσεν (65′ Όσκαρσον)

H Πολωνία θα βρεθεί στον τέταρτο όμιλο με Αυστρία, Γαλλία και Ολλανδία, ενώ η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει τις Ρουμανία, Βέλγιο και Σλοβακία, για τον πέμπτο όμιλο,  στην τελική φάση του Euro 2024. Η Γεωργία που απέκλεισε την Εθνική Ελλάδας θα μπει στον έκτο όμιλο με Πορτογαλία, Τσεχία και Τουρκία.

Τελικά αποτελέσματα των playoffs:Γεωργία – Ελλάδα 0-0 (4-2 πεν.)Ουκρανία – Ισλανδία 2-1 (54′ Τσιγκάνκοφ, 84′ Μούντρικ – 30′ Γκούντμουντσον)Ουαλία – Πολωνία 0-0 (4-5 πεν.)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό