16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Audi – Ετοιμάζει 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2025!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτά τα νούμερα ήταν σχεδόν αδιανόητα μερικά χρόνια πριν αλλά τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται κοινός τόπος με τις εταιρίες να ανακοινώνουν μεσοπρόθεσμα σχέδια και πλάνα 5-ετίας τα οποία περιλαμβάνουν δεκάδες νέα μοντέλα. Μία από αυτές τις εταιρίες είναι και η Audi που δήλωσε μέσω του επικεφαλής της, Markus Duesmann, ότι είναι “στο χείλος της μεγαλύτερης προϊοντικής πρωτοβουλίας στην ιστορία” της.

“Μέχρι το 2025 θα έχουμε λανσάρει περίπου 20 νέα μοντέλα, περισσότερα από 10 εξ αυτών ηλεκτρικά. Έχουμε ορίσει την πορεία μας ώστε να γίνουμε 100% ηλεκτρικοί. Μέχρι το 2027 θα προσφέρουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα σε κάθε βασική κατηγορία.“

Δήλωσε το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής εταιρίας κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της. Η υλοποίηση αυτού του πλάνου θα ξεκινήσει με το Q6 e-tron το οποίο θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Audi που θα χρησιμοποιεί την προηγμένη αρχιτεκτονική PPE (Premium Platform Electric) και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του δεύτερου μισού του τρέχοντος έτους. Το Q6 e-tron θα είναι επίσης το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi που θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της στο Ingolstadt, κάτι που έχει την δική του σημασία έστω και ως συμβολισμός. Παράλληλα, ο Deusmann επιβεβαίωσε ένα entry-level ηλεκτρικό το οποίο θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το A3 και θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4 e-tron ενώ απέφυγε τεχνηέντως να αποκαλύψει οτιδήποτε περισσότερο για το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Audi παραμένει πιστή στο πλάνο για διακοπή της παραγωγής όλων των θερμικών μοντέλων της το 2033 με την στρατηγική της να καλεί για σταδιακή… περιθωριοποίηση των βενζινοκίνητων/πετρελαιοκίνητων μοντέλων καθώς η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Προς το παρόν, οι επιδόσεις της εταιρίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης κρίνονται ως ικανοποιητικές καθώς το Audi Group είδες τις παραδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της να αυξάνονται κατά 44% περίπου, στα 118.196 αυτοκίνητα, γεγονός που ώθησε το μερίδιο τους να αυξηθεί από το 4.8% στο 7.2% μέσα σε έναν χρόνο. Το ζήτημα βιωσιμότητα όμως δεν σταματά στην ηλεκτροκίνηση για την Audi αφού γίνονται προσπάθειες τόσο από την ίδια όσο και από τους προμηθευτές της για την μείωση των εκπομπών CO2 σε κάθε στάδιο της παραγωγής αλλά και για την δημιουργία μίας κυκλικής οικονομίας όπου υλικά και εξαρτήματα από οχήματα που φτάνουν στο τέλος της ζωής τους ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούνται. Με λίγα λόγια, το Audi Group συνεχίζει να επιταχύνει την μεταμόρφωση του σε έναν πάροχο βιώσιμης, συνδεδεμένης, premium κινητικότητας και αυτή η προσπάθεια αντικατοπτρίζεται και στις επενδύσεις του που για το χρονικό διάστημα από το 2023 έως το 2027 υπολογίζονται στα €28 δισεκατομμύρια και εστιάζουν σε μελλοντικούς τομείς του εξηλεκτρισμού και της ψηφιοποίησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό