16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante – Η “Απόλυτη”… cabrio!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη εβδομάδα είναι και δεν πρέπει να κολαζόμαστε αλλά το καθολικό Πάσχα πέρασε και η Aston Martin δεν καταλαβαίνει από Ορθοδοξία. Έτσι, παρουσιάζει την ανοιχτή έκδοση της DBS Ultimate που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στις αρχές του έτους ως το κύκνειο άσμα του εντυπωσιακού grand tourer. Αυτή είναι λοιπόν η Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante που έρχεται, όπως και η coupe, ως “το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής” την χρονιά που η αγγλική εταιρία γιορτάζει τόσο τα 110α γενέθλια της όσο και την 75η επέτειο του ονόματος “DB”.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo V12 των 5.2 λίτρων που χάρη στην αυξημένη κατά 7% πίεση υπερπλήρωσης και σε τροποποιήσεις που έγιναν στην εισαγωγή του αέρα, το σύστημα ανάφλεξης, την εξάτμιση και την χαρτογράφηση του κινητήρα, παράγει πλέον 770 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 900 Nm ροπής από τις 1.800 έως τις 5.000 σ.α.λ. Αυτός, εξακολουθεί να συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με αποτέλεσμα τα 100 km/h να έρχονται σε μόλις 2.6 δευτερόλεπτα (η coupe χρειάζεται 3.2’’) και η τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 340 km/h.

Παράλληλα, η Aston Martin προχώρησε σε μία σειρά αναβαθμίσεων και τροποποιήσεων τόσο στο πλαίσιο όσο και στην ανάρτηση ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις χωρίς να θυσιαστεί ο χαρακτήρας του “δρομέα μεγάλων αποστάσεων” που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της DBS. Όπως και να έχει, η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση έχει αποκτήσει νέες ρυθμίσεις, η ακαμψία του εμπρός μέρους έχει αυξηθεί κατά 25% με την προσθήκη ενός νέου υποπλαισίου ενώ ταχύτερο και πιο… άμεσο έχει γίνει και το αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Πολλές αλλαγές μην ψάχνεις στην εμφάνιση της τελευταίας και πολύ ειδικής έκδοσης της DBS. Το νέο καπό με τους αεραγωγούς και κάποιες προσθήκες ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων εδώ και εκεί θα πρέπει να είναι αρκετά καθώς το μεγάλο coupe και cabriolet της Aston Martin είναι ούτως ή άλλως ολοκληρωμένο και αρμονικό σε αυτόν τον τομέα. Όπως δεν θα πρέπει να ψάχνεις ούτε την διαθεσιμότητα της “Ultimate” αφού η αγγλική μάρκα ανακοίνωσε ότι τα 300 coupe και οι 199 Volante που θα κατασκευάσει έχουν ήδη γίνει sold-out παρά την τσουχτερή τιμή των €357.000 και €383.000 αντίστοιχα. Τι να κάνουμε, θα περιμένουμε να την πάρουμε μεταχειρισμένη…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό