20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Apple Watch: Πεζοπόρος επιβίωσε από σοβαρό τραυματισμό χάρη στον ανιχνευτή πτώσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Apple Watch έρχεται με πολλές δυνατότητες που θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να σώσουν τη ζωή ενός ανθρώπου. Στην περίπτωση του Mike Menand, η λειτουργία που τον βοήθησε να επιβιώσει από σοβαρό τραυματισμό ήταν η ανίχνευση πτώσης.

Ο άντρας έκανε πεζοπορία στην Εθνική Περιοχή Αναψυχής του ποταμού Chattahoochee με τα σκυλιά του όταν αυτά εντόπισαν ένα κογιότ από μακριά. «Φοβήθηκαν και με έριξαν κάτω και με έσυραν από το μονοπάτι», είπε ο Menand, εξηγώντας την ενέργεια που έκανε τον ανιχνευτή πτώσης του smartwatch του να ενεργοποιηθεί.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο Apple Watch SE, Apple Watch Series 4 ή μεταγενέστερο ή Apple Watch Ultra ή νεότερο. Προβλέπει πως, εάν εντοπιστούν ενδείξεις πτώσεις, θα χτυπήσει τον χρήστη στον καρπό, θα ηχήσει ένα ξυπνητήρι και θα εμφανίσει μια ειδοποίηση στο οθόνη. Ο χρήστης μπορεί να κλείσει το ξυπνητήρι πατώντας το Digital Crown, πατώντας Κλείσιμο στην επάνω αριστερή γωνία ή πατώντας “Είμαι εντάξει”. Ωστόσο, εάν το Apple Watch δεν ανιχνεύσει καμία κίνηση για περίπου ένα λεπτό, θα καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Δυστυχώς ο Menand τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση. «Δεν μπορούσα καν να πάρω το τηλέφωνο γιατί το τηλέφωνό μου ήταν στην τσέπη μου, την οποία είχα πλακώσει. Δεν μπορώ να πω πόση ώρα είχα μείνει εκεί», είπε. «Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κουνηθώ, δεν μπορούσα να σηκωθώ. Πονούσα πολύ. Μόλις έγινε η κλήση στο 911, παρέμειναν μαζί μου μέχρι να εμφανιστούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης». Ο πεζοπόρος πλέον αναρρώνει έχοντας βάλει πρόσθετα τιτανίου στο πόδι για να το τραύμα.

Είναι ανατριχιαστικό πως, στο ίδιο πάρκο, την ίδια μέρα, λίγο αργότερα, μια γυναίκα με τα δυο σκυλιά της έπεσε επίσης αλλά δεν κατάφερε να επιβιώσει. Ο Menand συνειδητοποίησε τότε πόσο τυχερός ήταν που είχε το Apple Watch στον καρπό του. «Όταν το διάβασα αυτό», είπε, «σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Επειδή ήμουν μόνος μου, κανείς γύρω μου, κανείς δεν ήξερε πραγματικά πού βρισκόμουν».

Μετά το περιστατικό, ο πεζοπόρος έγραψε ένα ευχαριστήριο σημείωμα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Tim Cook και η Apple μίλησε με το Fox 5 στο Roswell για να βοηθήσει να μοιραστεί την ιστορία.

Εάν εισαγάγατε την ηλικία σας στο Apple Watch ή στην εφαρμογή Health και είστε 55 ετών και άνω, η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Μπορείτε επίσης να την ενεργοποιήσετε μόνοι σας εάν είστε 18 έως 54 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις στο Apple Watch > Το ρολόι μου > Emergency SOS.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό