18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Apple Vision Pro: Χωρίς οθόνη EyeSight και τσιπ Μ το φθηνότερο μοντέλο

Ειδήσεις Ελλάδα

H Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει μια φθηνότερη έκδοση του headset μικτής πραγματικότητας Vision Pro και, για να τα καταφέρει, θα “κόψει” κάποια χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, αυτά θα είναι η οθόνη EyeSight και το τσιπ της σειράς Μ.

Τόσο το Bloomberg, όσο και το The Information, είχαν υποστηρίξει ότι η Apple ετοιμάζει ένα φθηνότερο μοντέλο του headset των 3.500 δολαρίων.

Στο τελευταίο Power On, o Gurman υποστηρίζει πως η Apple είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει αυτή τη φθηνότερη έκδοση πριν την ανακοίνωση του Vision Pro και τώρα εργάζεται ενεργά πάνω σε αυτή τη συσκευή. Από ότι φαίνεται, έχει μπει προτεραιότητα σε αυτό αντί για ένα άλλο προϊόν, τα AR γυαλιά. Η Apple, μάλιστα, φέρεται να έχει θέσει και μια γκάμα τιμών από περίπου 1.500 έως 2.500 δολάρια για το headset.

Ο Gurman είχε πει παλαιότερα ότι η Apple σχεδιάζει να μειώσει την τιμή τoυ headset χρησιμοποιώντας οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης και ένα τσιπ σχεδιασμένο για iPhone και όχι για Mac. Τώρα, θεωρεί επιπλέον ότι η Apple είναι πιθανό να αφαιρέσει το EyeSight, την εξωτερική οθόνη του Vision Pro που δείχνει τα μάτια του χρήστη, καθώς και να μειώσει τον αριθμό των καμερών και των αισθητήρων στη συσκευή.

Ακόμα, επανέλαβε ότι η Apple συνεχίζει να εργάζεται για τη δεύτερη γενιά του κανονικού Vision Pro, που φέρεται να διαθέτει ελαφρώς μικρότερο και ελαφρύτερο σχεδιασμό για να το κάνει πιο άνετο στη χρήση. Η εταιρεία ψάχνει επίσης τρόπους να ενσωματώσει συνταγογραφούμενους φακούς απευθείας στη συσκευή για να απλοποιήσει τον σχεδιασμό της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό