21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Android 15 Developer Preview 2 με δορυφορική συνδεσιμότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη Android 15 Developer Preview τον περασμένο μήνα και τώρα είναι διαθέσιμη η δεύτερη. Όπως και η πρώτη preview έκδοση, προορίζεται επίσης για τους developers προκειμένου να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους.

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό που φέρνει το Android 15 DP2 είναι η υποστήριξη δορυφορικής συνδεσιμότητας σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Το λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει πλέον ορισμένα στοιχεία του UI που έχουν σχεδιαστεί για να “διασφαλίζουν μια συνεπή εμπειρία χρήστη σε όλο το τοπίο της δορυφορικής συνδεσιμότητας”, αναφέρει η Google.

Οι εφαρμογές μπορούν να ανιχνεύουν πότε μια συσκευή είναι συνδεδεμένη σε δορυφόρο, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνονται γιατί οι υπηρεσίες δικτύου μπορεί να μην είναι διαθέσιμες. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη για εφαρμογές SMS/MMS καθώς και προεγκατεστημένες εφαρμογές RCS για τη χρήση δορυφορικής συνδεσιμότητας για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων.

Υπάρχουν βελτιώσεις για την προβολή αρχείων PDF, επιτρέποντας στους developers να δίνουν στις εφαρμογές τους τη δυνατότητα να εμφανίζουν προστατευμένα με κωδικό πρόσβασης αρχεία PDF και σχόλια, καθώς και να σας επιτρέπουν να αναζητάτε, να επεξεργάζεστε και να επιλέγετε πράγματα σε αρχεία PDF. Η τοπική προβολή PDF θα πρέπει επίσης να είναι ταχύτερη και να χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους. Ο ίδιος ο PDF renderer θα ενημερώνεται μέσω των αναβαθμίσεων του Google Play συστήματος, ανεξάρτητα από τις αναβαθμίσεις της έκδοσης του Android.

Επιπλέον, η εμπειρία της χρήσης του NFC για πληρωμές θα είναι “πιο απρόσκοπτη και αξιόπιστη”, ενώ έχει βελτιωθεί η αυτόματη εναλλαγή γλώσσας για την αναγνώριση ήχου. Οι developers μπορούν επίσης τώρα να χρησιμοποιήσουν μια λειτουργία του Android 15 για να εμφανίσουν την εφαρμογή τους στη μικρή οθόνη κάλυψης ενός αναδιπλούμενου smartphone τύπου flip.

Οι εφαρμογές στο Android 15 θα ανιχνεύουν ότι καταγράφονται και υπάρχει πρόσφατα προστιθέμενη υποστήριξη για ένα πρότυπο έντασης ήχου που βοηθά στην αποφυγή ασυνέπειας έντασης ήχου κατά την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικού ηχητικού περιεχομένου. Τέλος, η λειτουργία “Μην ενοχλείτε” γίνεται πιο προσαρμόσιμη, επιτρέποντάς σας να δώσετε ειδική διαχείριση σε ορισμένους κανόνες έναντι άλλων και επιτρέποντας σε κανόνες να ενεργοποιούν πράγματα όπως η μετατροπή της οθόνης σε ασπρόμαυρη, η ενεργοποίηση της νυχτερινής λειτουργίας και το εξασθένισμα της ταπετσαρίας.

[Google]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό