18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Android 14: Διαθέσιμο για download σε συσκευές Pixel

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google κυκλοφόρησε επιτέλους τη σταθερή έκδοση του Android 14 και, όπως πάντα, πρώτα θα τη λάβουν οι χρήστες συσκευών Pixel. Tα υποστηριζόμενα μοντέλα είναι από το Pixel 4a και μετά. Οι συμβατές συσκευές Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo και Xiaomi θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Android 14 αργότερα φέτος.

Το λογισμικό επικεντρώνεται στην εις βάθος προσαρμογή. Θα μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία templates για το κλείδωμα της οθόνης, ενώ έχουν προστεθεί νέα ρολόγια και συντομεύσεις (όπως το πρόγραμμα ανάγνωσης QR ή η εφαρμογή Google Home) στην οθόνη κλειδώματος για γρήγορη πρόσβαση. Η εναλλαγή ανάμεσα σε wallpapers επίσης θα πρέπει να γίνεται ευκολότερα.

Οι δυνατότητες generative AI που έχουν προστεθεί θα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το wallpaper σας με διάφορους τρόπους. Με ένα prompt κειμένου, το AI θα δημιουργήσει μια σχετική εικόνα για εσάς. Αρχικά, η ενδιαφέρουσα αυτή δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στα ολοκαίνουργια Pixel 8 και Pixel 8 Pro αλλά στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες συσκευές. Ακόμα, υποστηρίζονται εικόνες Ultra HDR και ένα μονόχρωμο θέμα για πιο μινιμαλιστικό στυλ.

Ακόμα, οι νέες δυνατότητες προσβασιμότητας περιλαμβάνουν μη γραμμική κλιμάκωση μεγέθους γραμματοσειράς για να διευκολύνει την ανάγνωση ορισμένων τμημάτων του κειμένου. Υπάρχει επίσης μια Quick Setting επιλογή για το μέγεθος της γραμματοσειράς. Σύμφωνα με τη Google, υπάρχουν βελτιώσεις στα ακουστικά βαρηκοΐας και έχουν εισαχθεί ειδοποιήσεις φλας που ανάβουν την οθόνη ή το LED της κάμερας της συσκευής σας όταν υπάρχει μια ειδοποίηση για έλεγχο.

Στόχος της εταιρείας είναι να σας δώσει περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα και την ασφάλειά σας με το Android 14. Το Health Connect έχει πλέον ενσωματωθεί στις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε πτυχές απορρήτου των εφαρμογών υγείας, φυσικής κατάστασης και ευεξίας. Η Google λέει ότι τέτοια δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας. Αφού εγκαταστήσετε το Android 14, θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας από εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση σε αυτά, χάρη στις ενημερώσεις κοινής χρήσης δεδομένων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό