23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Amy Corson: Δημιουργεί πορτρέτα μουσικών με τη μαύρη μαγνητική ταινία από τις κασέτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Από σταρ της ροκ σαν τον Τζον Λένον και τον Τομ Πέτι μέχρι διάσημες φιγούρες της μουσικής κάντρι σαν την Ντόλι Πάρτον και τη Λορέτα Λιν

Όπως εδώ και λίγα χρόνια το βινύλιο, η κασέτα μοιάζει να γνωρίζει σήμερα μια αναγέννηση. Αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτό το φορητό μέσο αναπαραγωγής μουσικής, η φωτογράφος Amy Corson δημιουργεί πορτρέτα διάσημων μουσικών με τη μαύρη μαγνητική ταινία μέσα από τις κασέτες. Από σταρ της ροκ σαν τον Τζον Λένον και τον Τομ Πέτι μέχρι διάσημες φιγούρες της μουσικής κάντρι σαν την Ντόλι Πάρτον και τη Λορέτα Λιν, η καλλιτέχνις υμνεί πρόσωπα από μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών.

Η Corson εγκαινίασε αυτό το πρότζεκ της με κασέτες πριν από περίπου μια δεκαετία. «Καθάριζα το ντουλάπι μου και βρήκα μια στοίβα παλιές κασέτες. Μην έχοντας πια τρόπο να τις παίξω, αναρωτήθηκα κατά πόσον θα μπορούσα να τις χρησιμοποιήσω με άλλον τρόπο», εξομολογείται, μιλώντας στο My Modern Met. Το πρώτο πορτρέτο που έκανε ήταν αυτό του Μπομπ Ντίλαν. «Διάλεξα μια κασέτα του “Blood on the Tracks” του Μπομπ Ντίλαν και τράβηξα έξω λίγο τη μαγνητική ταινία», αναπολεί. «Μου έφερε στον νου τα κατσαρά μαλλιά του, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία: πέρασα όλο το Σαββατοκύριακο κάνοντας ένα πορτρέτο του Ντίλαν, χρησιμοποιώντας απλά και μόνο την κασέτα και λίγη κόλλα».

Τότε αποφάσισε να φιλοτεχνήσει πορτρέτα μουσικών που θαύμαζε ή την είχαν εμπνεύσει, χρησιμοποιώντας είτε κασέτες των καλλιτεχνών ή κενές. Από τότε έχει αναπαραστήσει τις μορφές διαφόρων τραγουδιστών, περιλαμβανομένων του Τζον Λένον, του Έλτον Τζον ή του Τομ Πέτι. 

Αυτό το εγχείρημα επέτρεψε στην Corson να έρθει πιο κοντά σε πράγματα με τα οποία παθιάζεται. «Η μουσική, όπως η τέχνη, είναι μια ισχυρή δύναμη που έχει την ικανότητα να σε συγκινεί, να σου θέτει ερωτήματα και να σε ανυψώνει. Μου αρέσει να μπορώ να τα συνδυάζω αυτά», δηλώνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό