19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Alert Μαρουσάκη – Τσατραφύλλια για Θεσσαλία: «Θα πέσει νερό 3 μηνών»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες 48 ώρες στη χώρα. Οι μετεωρολόγοι χτυπούν «καμπανάκι» για την αλλαγή του καιρού και ειδικά για περιοχές όπως είναι η Θεσσαλία η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από καταστροφικές πλημμύρες.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το μεσημέρι της Πέμπτης (18/4), για την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από αύριο, Παρασκευή.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι στη Θεσσαλία αναμένονται 40 έως και 60 χιλιοστά βροχής ενώ στα ορεινά του νομού μπορεί να ξεπεράσουν και τα 100! Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, γράφει:

«Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα. Με τους κόκκινους κύκλους επισημαίνουμε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Για παράδειγμα η Θεσσαλία θα κυμανθεί περίπου στα 40 με 60 χιλιοστά σε τοπικό επίπεδο με τα ανατολικότερα τμήματα αυτής να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τοπικά και τα 100 χιλιοστά κατά κανόνα όμως σε ορεινούς όγκους. Σημειώστε ότι μια μέση ενδεικτική τιμή για το μήνα που διανύουμε είναι τα 35 περίπου χιλιοστά για τη Λάρισα και την Αγχίαλο. Καλό βράδυ σε όλες και όλους!».

Τσατραφύλλιας: «Στη Θεσσαλία θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες»

Alert για πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία σήμανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. «Προσοχή στη Θεσσαλία, σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες», έγραψε στο Facebook.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στο facebook, έγραψε ακόμη: «Έρχεται η κακοκαιρία Gori για 24 ώρες! Οι περιοχές που πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενο αιφνίδιας πλημμύρας ή κατολίσθησης (κυρίως οι ευάλωτες περιοχές) είναι:

Παρασκευή μεσημέρι (μετά τις 15.00) μέχρι ξημερώματα Σαββάτου (01.00-02.00): Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, β. Ιόνιο, Θεσσαλία (όλες οι επιβαρυμένες περιοχές), Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Σποράδες, β. Εύβοια, Φθιώτιδα, Λέσβος, Χίος.

Σάββατο ξημερώματα μέχρι μεσημέρι (12.00): Μαγνησία, β.Εύβοια, Σποράδες, Χαλκιδική, αν. Αιγαίο ,Δωδεκάννησα

Υ.Γ: -Δυνητικά σε παραθαλλάσιες περιοχές μπορεί να εκδηλωθούν υδροσίφωνες και ανεμοστόβιλοι.-Η Αττική δεν φαίνεται προς το παρών να επηρεάζεται ιδιαίτερα.-Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις,αστραπές και κεραυνούς.-Το άρθρο θα ανανεώνεται κάθε 6 ώρες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό