21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Acura Integra Type S – Ένα Civic Type R… αλλιώς!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από έναν χρόνο περίπου, η Honda λάνσαρε στις Η.Π.Α. τη νέα γενιά του Integra με τα σήματα της Acura. Το μοντέλο χάρη στον αρμονικό συνδυασμό σπορ χαρακτηριστικών, πολυτέλειας, design και τεχνολογίας κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του North American Car of the Year και η εμπορική του πορεία ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες της ιαπωνικής εταιρίας, η οποία όμως δεν έχει πει την τελευταία της λέξη καθώς παρουσίασε την κορυφαία (μέχρι τώρα τουλάχιστον) εκδοχή του, με το Integra Type S. Αν έπρεπε να το περιγράψουμε με μία σύντομη πρόταση, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το alter ego του ευρωπαϊκού Honda Civic Type R, με το οποίο μοιράζονται τόσο τον κινητήρα, όσο και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο πρώτος είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος, δίλιτρος turbo που παράγει για την αγορά των Η.Π.Α. 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 420 Nm ροπής από τις 2.600 έως τις 4.000 σ.α.λ. Το δεύτερο, είναι ένα μηχανικό 6-τάχυτο με λειτουργία rev-matching που στέλνει την δύναμη στους τροχούς του εμπρός άξονα μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Η Acura δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικό με τις επιδόσεις του νέου μοντέλου αλλά με δεδομένο ότι τα δύο αδέρφια δεν διαφέρουν σημαντικά στον τομέα των μηχανικών και ότι το βάρος του Integra Type S είναι μόλις περί τα 15 κιλά μεγαλύτερο, δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Ανάλογες είναι οι επεμβάσεις και στο πλαίσιο και την ανάρτηση του Integra, με την εταιρία να έχει αυξήσει τα μετατρόχια εμπρός και πίσω, να έχει… μεταμοσχεύσει την εμπρός ανάρτηση από το Civic Type R, να έχει τοποθετήσει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, παχύτερη αντιστρεπτική ράβδο νέους και μεγαλύτερους δίσκους τόσο στον εμπρός άξονα (όπου βρίσκουμε και 4-πίστονες δαγκάνες της Brembo) όσο και στον πίσω καθώς και νέες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών που ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S σε διάσταση 265/30/19! Είναι σαφές ότι το Acura Integra Type S στοχεύει σε ένα πιο σπορ κοινό αλλά ταυτόχρονα, σε ένα πιο ώριμο κοινό σε σύγκριση με το συγγενές Civic Type R. Η εμφάνιση του είναι λιγότερο “αγωνιστική” και περισσότερο εκλεπτυσμένη ενώ το εσωτερικό του έχει μία επιπλέον δόση πολυτέλειας μαζί με τα σπορ στοιχεία που προσθέτει η συγκεκριμένη έκδοση. Το κακό είναι ότι Acura Integra Type S δεν πρόκειται ποτέ να περάσει τον Ατλαντικό ώστε να γίνει διαθέσιμο και στην Ευρώπη. Είναι όμως αρκετά εντυπωσιακό ώστε να κερδίσει έστω και αυτή την σύντομη αναφορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό