16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ACO και IMSA αποκάλυψαν λεπτομέρειες των κανονισμών της νέας κατηγορίας LMDh

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ACO (Automobile Club de l’Ouest) και η IMSA (International Motor Sports Association) ανακοίνωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους κοινούς κανονισμούς τους για τη νέα κατηγορία αγωνιστικών, την LMDh (Le Mans Daytona h), που θα τεθούν σε ισχύ από το 2022 και μετά.
Οι κανονισμοί ήταν αρχικά προγραμματισμένοι να ανακοινωθούν τον περασμένο Μάρτιο, κατά την διάρκεια του SuperSebring, του Σαββατοκύριακου όπου διεξάγεται ο 12ωρος αγώνας αντοχής του Sebring, αλλά και ο αγώνας 1.000 μιλίων του Sebring, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αγώνας αναβλήθηκε.1Στην LMDh κατηγορία μπορούν να συμμετέχουν αγωνιστικά που σήμερα συμμετέχουν στους αγώνες αντοχής σε Daytona, Sebring και Le Mans, με τα αγωνιστικά να βασίζονται στα πρωτότυπα της κατηγορίας DPi 2.0 του IMSA και των LMP2 και Hypercar του ACO.
Το ελάχιστο βάρος των νέων LMDh πρωτότυπων έχει αυξηθεί στα 1.030 κιλά, καθιστώντας τα σημαντικά βαρύτερα από τα LMP2 αγωνιστικά. Η απόδοσή του υβριδικού κινητήρα πρέπει να φτάνει τα 680 άλογα (500 kW), με τα αγωνιστικά να διαθέτουν υβριδικό KERS σύστημα στον πίσω άξονα.
Τα LMDh αγωνιστικά θα βασίζονται στο χαμηλού κόστους και αναθεωρημένο πλαίσιο των LMP2 αγωνιστικών. Τα σασί θα κατασκευάζονται από τις Dallara, Ligier, Multimatic και Oreca, ενώ είναι πιθανό να κατασκευάζονται και από την Ginetta.2Ο σχεδιασμός του κάθε αγωνιστικού θα είναι διαφορετικός και επιτρέπεται στις ομάδες να δημιουργούν μόνο ένα αεροδυναμικό πακέτο για το αμάξωμα του αγωνιστικού. Τα αγωνιστικά θα παίρνουν homologation για πέντε χρόνια, επιτρέποντας έτσι στους κατασκευαστές να αποκτήσουν μια σιγουριά πως η επένδυσή τους θα τους αποφέρει κέρδη.
Τα αγωνιστικά θα φορούν ελαστικά της Michelin, με τα LMDh να μπορούν να συμμετέχουν στην Le Mans Hypercars κατηγορία του WEC, αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα Le Mans Hypercars αγωνιστικά θα μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες του IMSA πρωταθλήματος.
Το σύνολο των κανονισμών της LMDh κατηγορίας αναμένεται να ανακοινωθούν κατά την διάρκεια του φετινού 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, που έχει αναβληθεί για τις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό