16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Aυτή είναι η Mercedes-AMG C 63 S με 680 άλογα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη μεγάλη Mercedes AMG που αφήνει πίσω της τον V8 κάνει την επίσημη παρουσίασή της. Η C 63 S χρησιμοποιεί έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος όμως συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα η ισχύς να φθάνει στους 680 ίππους.

Πρόκειται για το εξαιρετικό σύνολο της εταιρίας που εδώ αποδίδει 408 ίππους, το οποίο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων. Το κιβώτιο είναι αυτόματο AMG SPEEDSHIFT MCT των 9 σχέσεων, και η ροπή των 1.020 Nm φθάνει στους τέσσερις τροχούς.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 6,1 kWh δίνοντας μία ηλεκτρική αυτονομία που φθάνει τα περίπου 13 χιλιόμετρα και σε ταχύτητες έως 125 χλμ/ώρα.
Οι επιδόσεις της είναι πραγματικά καταιγιστικές, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα στα 280 χλμ/ώρα.

Το μηχανολογικό υπόβαθρο περιλαμβάνει και λειτουργία Drift με την κίνηση να μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά στον πίσω άξονα ενώ διατίθεται και τετραδιεύθυνση. Υπάρχουν προγράμματα λειτουργίας για την οδήγηση καθώς και ανάρτηση ρυθμιζόμενη με επίσης τρία προγράμματα.

Λόγω του plug-in υβριδικού συστήματος, το βάρος ξεπερνά τους 2,1 τόνους, τιμή ικανοποιητική για ένα plug-in υβριδικό μοντέλο αυτού του μεγέθους.
Στο αμάξωμα, το πιο χαρακτηριστικό αναγνωριστικό στοιχείο είναι η μάσκα Panamerica, με αρκετές επεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η αεροδυναμική ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος. Στην πίσω όψη υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διαχύτης και ένα σύστημα εξάτμισης με διπλό τελικό εξάτμισης και αεροδυναμικά βοηθήματα για αύξηση της κάθετης δύναμης.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την σπορ πολυτέλεια των AMG με επενδύσεις από αλκαντάρα και πινελιές από αλουμίνιο. Διατίθενται σπορ καθίσματα, μενού τα οποία είναι εμπλουτισμένα με σπορ πληροφορίες και πολλά ακόμα. Υπάρχουν επίσης και νέα προγράμματα οδήγησης, τα οποία επιλέγονται από κουμπί στο τιμόνι όπως το AMG Track Pace για κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα.

H νέα σπορ Mercedes-AMG θα βγει και σε έκδοση Station Wagon, με λίγο χαμηλότερες επιδόσεις λόγο ελαφρά αυξημένου βάρους.

Η έναρξη της παραγωγής θα γίνει πριν το τέλος της χρονιάς, με την τιμή της να διαμορφώνεται σε αντίστοιχα επίπεδα με την άμεσα ανταγωνιστική -αλλά με πολύ μικρότερη ισχύ- BMW M3. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό