18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

8 τραυματίες από αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στα παράλια του Λιβάνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον δύο αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν σήμερα κοντά στην πόλη Γαζίγιεχ, στα παράλια του Λιβάνου, περίπου 60 χιλιόμετρα βορείως των συνόρων της χώρας με το Ισραήλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια κοινότητα κοντά στην κυριότερη πόλη του νότιου Λιβάνου, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας φωτορεπόρτερ του AFP είπε ότι άκουσε τουλάχιστον δύο εκρήξεις, σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων η μία από την άλλη, στην Γαζίγιεχ, μια κοινότητα σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, στη μία επίθεση στόχος ήταν μια αποθήκη κοντά στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο, από την οποία αναδιδόταν πυκνός καπνός.

Απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι «εξετάζει» τις πληροφορίες.

Περισσότεροι από 170 μαχητές της Χεζμπολάχ και σχεδόν 30 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνει η λιβανέζικη οργάνωση αλλά και μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι το ένα πλήγμα έγινε σε ένα σιδηρουργείο στη βιομηχανική ζώνη της Γαζίγιεχ, που βρίσκεται στα νότια της Σάιντα.

Ως αποτέλεσμα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ εργάτες, οι επτά εκ των οποίων είναι Σύροι και εργάζονταν κοντά στο σημείο αυτό.

Στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε «δύο αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ» σε απάντηση για την εκτόξευση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βόρειο Ισραήλ.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν 10 άμαχοι και πολλοί μαχητές της Χεζμπολάχ, μεταξύ των οποίων και ένας διοικητής των ειδικών δυνάμεων Ραντουάν. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είπε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει «με αίμα» για τον θάνατο των αμάχων. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ απάντησε ότι ο Λίβανος «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν τα διπλωματικά μέσα δεν καταφέρουν να απομακρύνουν τη Χεζμπολάχ από τη μεθόριο.

Πλήγμα σε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε αποθήκες πυρομαχικών κοντά στη Σιδώνα, στην νότιο Λίβανο, σε απάντηση για την εκτόξευση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ισραηλινό έδαφος, από την οργάνωση Χεζμπολάχ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων σήμερα.

«Εντοπίσαμε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα της Χεζμπολάχ κοντά στην Τιβεριάδα, το οποίο προφανώς πέρασε τα σύνορα και συνετρίβη κοντά στην Τιβεριάδα. Σε απάντηση για αυτήν την ενέργεια, επιτεθήκαμε σε αποθήκες όπλων κοντά στη Σιδώνα», είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό