22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

41 ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν σε γηροκομείο σε άθλια κατάσταση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν να ζουν ηλικιωμένοι, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες, ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν στο γηροκομείο και αφού έσπασαν τα λουκέτα, ήρθαν αντιμέτωποι με 41 ηλικιωμένους που βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση: άλλοι κατάκοιτοι, άλλοι αφυδατωμένοι, λιποβαρείς και παραμελημένοι. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ζητήθηκε βοήθεια από το υπουργείο Υγείας.

Οι τρεις από τους ηλικιωμένους ανθρώπους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Συγγρός», καθώς είχαν ψώρα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή οι γιατροί εξετάζουν τους υπόλοιπους προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής, στην οποία σημειώνει ότι από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της ΜΦΗ στον Κορυδαλλό. Ωστόσο, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας.

Είχαν επιβληθεί επίσης πρόστιμα 300.000 ευρώ όταν διαπιστώθηκαν παραβάσεις για επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό και φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό